Son Dakika

Anadolu Ajansı, Erdoğan'a sorulan soruyu sansürledi: İşte o soru...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PBS'e verdiği röportajda yer alan bir sorunun Anadolu Ajansı tarafından görmezden gelindiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 27.09.2022, 04:50
3
Anadolu Ajansı, Erdoğan'a sorulan soruyu sansürledi: İşte o soru...
Barış Terkoğlu, katıldığı canlı yayın programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerikan PBS'ye verdiği mülakatta sorulan bir sorunun Anadolu Ajansı tarafından sansürlendiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen sorunun Anadolu Ajansı tarafından sansürlendiğini ifade eden Terkoğlu, "Biliyorsunuz Erdoğan PBS'e röportaj verdi. Türkiye'de bütün gazetelerde çıktı bu. Şöyle oluyor, Erdoğan bir röportaj veriyor ve bizim iletişim kaynaklarımız da kaydediyor röportajı. Bizde de Anadolu Ajansı tarafından yayınlandı. Hatta PBS'den daha geniş bir şekilde yayınlandı. Burada bir bölüm var. Bu bölüm nedense Türk medyasında yer almamış... " dedi.
Terkoğlu, Türkiye'de yayınlanmayan sorunun önceki soruyu da aktararak, "Önceki soruda diyor ki 'Gelecek yıl yeniden seçilmek için seçmenlerin karşısına çıkacaksınız. Kazanacağınızı düşünüyor musunuz? Yoksa Türkiye başka yöne gidebilir mi?' Erdoğan da yanıtında 'Seçimlerde bir kaygımız yok. Kimse yerimize geçmeyecek. Çünkü alternatif yok' oluyor. Bu kısmı yazıldı okuduk" ifadelerini kullandı.
Terkoğlu, şöyle devam etti:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtıyla ilgili değerlendirmesini sürdüren Terkoğlu, "Ben Erdoğan'dan şunu beklerdim. Öyle bir şey olur mu? Kaybedersek gideriz demesini beklerdim" diye konuştu.
"Devamında başka bir soru daha var, bu bölüm Türkiye'de yayınlanmadı. Soru şöyle 'Size bu soruyu sormak zorundayım çünkü ABD'desiniz. Bildiğiniz gibi son iki yıl içinde burada bir seçim oldu ve adaylardan biri sonuçları kabul etmeyip itiraz etti.(Hatırlayın Trump) Türkiye'de de böyle bir şeyin olabileceğini düşünüyor musunuz?'. -Diyor ki PBS, Erdoğan'a ola ki muhalefet seçimi kazanırsa seçime itiraz edecek misiniz yani...- Erdoğan soruya "Bunlar olağan şeyler. Bunlar her zaman oluyor. Büyük farkla kaybetmek var ve kazanmamak var. Ama biz şu anda öyle bir konumdayız ki galip gelebileceğiz"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı