Analistten gram altın yorumu: Altın alacaksan dikkat! O seviye pozitif

Altın fiyatları tarafından işler tam manasıyla oturmadı. Gram altın fiyatlarında pozitif seyre dikkat çeken analistler gram altın yorumu ile destek ve direnç seviyelerini paylaştı...

EKONOMİ 21.01.2022, 12:50
3
Analistten gram altın yorumu: Altın alacaksan dikkat! O seviye pozitif
Altın fiyatları üzerinde karışık seyir devam ederken gram altın fiyatı 21 Ocak gününe yüksekten kapıyı açtı. İçeriğimizi hazırladığımı şu dakikalarda gram altın fiyatı 791 TL’den işlem görüyor. Altını olanlar ve altın alacaklar ise güncel altın fiyatları piyasasındaki durumu merak ediyor. Peki, gram altın fiyatları ne olacak? Gram altın düşecek mi çıkacak mı? İşte güncel gram altın yorumu…
Altın fiyatları üzerindeki gidişat her geçen gün merak ediliyor. İç ve dış piyasadaki gelişmeler ve açıklamalarla yol alan altın fiyatı yatırımcısını da düşündürüyor. ONS altın fiyatı dün rekor seviyeleri çıktı. Bugün yani 21 Ocak ONS altın fiyatına baktığımızda 1832 dolar seviyesinde görüyoruz. Gram altın fiyatı ise 12.20 itibariyle 791 liradan hareket ediyor. Çeyrek altın fiyatı 1306 lira iken cumhuriyet altını fiyatı ise 5322 TL’den alıcı arıyor.
Güncel gram altın yorumu ise ekonomist ve teknik analistler tarafından yapılıyor. Yapılan bugünkü güncel altın yorumu ise altının pozitif seyrinin olduğu yönünde oldu. GCM analistleri gram altın için ‘pozitif’ seyir vurgusu yapıyor. Güncel altın yorumu yapan analistler, “Kısa vadeli olarak gram altın fiyatını değerlendirdiğimizde 200 periyotluk üssel hareketli ortalama 764 seviyesi önemli olmakla birlikte gram altın ilgili ortalama üzerinde pozitif trend görünümüne devam etmek isteyebilir.” dedi.
Analistler, gram altın fiyatı yönü için öngörüleri paylaştı. Yapılan değerlendirmede, “800 başta olmak üzere 809 ve 817 bariyerlerine doğru yükselişler izlenebilir. Özellikle 50 periyotluk üssel hareketli ortalama 790 seviyesi üzerindeki seyrin devamı, 809 zirvesine doğru yeni bir beklenti oluşturabilir. Aksi takdirde ana ortalamaya doğru tepki izlenebilir. Bu tür bir tepki düşüncesinde 200 periyotlu üssel hareketli ortalama öncesindeki ara destekler 780 ve 769 olarak kaydedilmiştir. Ancak bir tepki satışı oluşsa dahi ana trendin 200 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde pozitif olduğu unutulmamalıdır.” denildi.
“Özetle gram altın 233 periyotlluk üssel hareketli ortalama üzerinde pozitif trend temasına devam etmek isteyebilir.” diyen GMC analistleri, gram altın fiyatı için kısa, orta ve uzun vade için destek,direnç seviyelerini paylaştı. İşte gram altın fiyatı için destek ve direnç seviyeleri:
Editörün Notu: Burada yer alan yorumlar, yorumcunun kendi görüşlerini yansıtır. Haber yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz. Riskleri göz önüne alarak yaptığınız yatırımlardan kendiniz sorumlusunuz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı