Android telefonlara gelecek 7 yeni özellik! Android 12 ne vadediyor?

Bu yaz Android telefonlara gelecek 7 yeni özellik belli oldu. Android 12, 2021’in sonlarına doğru gelecek ve Google’ın mobil işletim sisteminin görünümünü yenileyecek.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 16.06.2021, 16:30
10
Android telefonlara gelecek 7 yeni özellik! Android 12 ne vadediyor?
Apple'ın geliştirdiği iOS ile büyük rekabet içinde olan dünya devi işletim sistemi çoğumuz tarafından bilinmeyen özellikleri bulunuyor
Günümüz telefonlarında en çok kullanılan işletim sistemlerinin başında Android telefon kullanıcıları bu yaz bambaşka özelliklere kavuşacak.
Güncelleme ve optimizasyonlarının  sonrası  gelecek özellikler herkesi çok şaşırtacak.
İşte bu yaz Android telefonlara gelecek 7 yeni özellik

2020’de Google en büyük deprem algılama sistemini kullanıma sunmuştu.
Önceleri yalnızca ABD’de mevcut olan Google’ın Android Deprem Uyarıları Sistemi kısa süre önce Yunanistan ve Yeni Zelanda’da da kullanıma girmişti.  Bu yeni sistem Türkiye, Filipinler, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’da kullanıma sunulmaya başlandı.

Yakın bir zamanda uçtan uca şifreleme ile, RCS mesajlarına erişimi olan kullanıcıların tüm bire bir konuşmaları korumaya alınacak. Yeni özellik ile mesajlaşılan kişinin telefonu ile kendi telefonumuz arasında gidip gelen mesajların içeriği korunacak.

Unutmak istemediğiniz ya da izini kaybetmek istemediğiniz mesajlar için hatırlatma anlamında yıldız ekleyebileceksiniz. Eklediğiniz mesajlaşmaları tekrar görmek istediğinizde yıldızlı kategoriye dokunmanız yeterli olacak.

 Google Asistan daha da akıllı hale gelecek. 

İngilizce, İspanyolca ve Portekizce yazılmış mesajlar için Emoji Kitchen  herkese açık olarak kullanıma sunulacak.

Google’ın araba tabanlı işletim sistemi daha fazla özelleştirilebilir olacak. Kullanıcılara başlatıcı ekranını doğrudan bir telefondan kişiselleştirme yeteneği eklenecek ve karanlık modu elle açılıp kapatılabilecek. Ayrıca medya uygulamalarında sekmelerin yanı sıra “başa dön” seçeneği ve kaydırma çubuğunda A’dan Z’ye biçiminde bir düğme var. Elektrikli araç şarjı, park etme ve navigasyon uygulamaları dahil olmak üzere Android Auto’ya yeni uygulama deneyimleri, WhatsApp ve Mesajlar dahil olmak üzere doğrudan başlatıcı ekranından popüler navigasyon uygulamalarına erişim imkanı geliyor.

Yeni özellikte Android kullanıcılarının yalnızca seslerini kullanarak cihazlarında gezinmeleri sağnanacak. Bakış algılama özelliğiyle bir komutu iletmeye çalışıp çalışmadığınızı ya da bir arkadaşınızla sohbet edip etmediğinizi belirleyebilecek.
Şifre ile giriş sistemi sesli erişimde de olacak. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı