ANKAPARK davasında Ankaralıları sevindiren sonuç

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 yılı aşkın süredir devralmak için hukuki mücadele verdiği ANKAPARK'ta mutlu sona ulaştı. Mahkeme, parkın tahliyesine ve belediyeye devrine karar verdi.

EKONOMİ 06.07.2022, 12:15
2
ANKAPARK davasında Ankaralıları sevindiren sonuç
Ankara Büyükşehir Belediyesinin ANKAPARK'ın tahliyesi ve belediyeye devri için açtığı davanın karar duruşması Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına hükmetti.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ANKAPARK’ın belediyeye devrine karar verildiğini açıkladı.Mansur Yavaş, sosyal medya platformu Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:
“2 yılı aşkın süredir devralmak için hukuki mücadele verdiğimiz ANKAPARK davası sonuçlandı. Bugün parkın tahliyesine ve Belediyemize devrine karar verildi. Kurban Bayramı'nın hemen ardından gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz.”
Davalı vekili duruşmada, kira sözleşmesinde fesih bulunmadığını, tahliye kararı verilirse haksız bir durum oluşacağını beyan etti.

Davacı Ankara Büyükşehir Belediyesi vekili ise aldırılan keşif ve bilirkişi raporlarının delil sayılmasını, davanın kabulünü istedi.
Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, davayı kabul ederek, AOÇ arazisi içindeki ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı