Ankara Büyükşehir muhtarlara yönelik afet farkındalık eğitimi başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi muhtarlara yönelik afet farkındalık ve ilk yardım eğitimleri başlattı.

ÇEVRE 21.05.2022, 10:15
2
Ankara Büyükşehir muhtarlara yönelik afet farkındalık eğitimi başlattı
Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Afet Teknolojileri İzleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, kentin tüm paydaşlarını kapsayan mahalle bazlı ve apartman görevlilerinin ardından şimdi de Başkentli muhtarlara yönelik afet farkındalık ve ilk yardım eğitimlerine başladı.

Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu’nda düzenlenen eğitim programına katılan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler toplum çapında farkındalık oluşturarak vatandaşları afetlere hazır hâle getirmek istediklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

Afet farkındalık eğitim programına katılan Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yılmaz da şu değerlendirmelerde bulundu:

“Muhtara Yönelik Afet Farkındalık Eğitimi Programı”na yoğun katılım gösteren Başkentli muhtarlar da acil durumlarda yaşanan zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmek istediklerini belirterek, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:
-Nurten İşçi (Çankaya Güzeltepe Mahalle Muhtarı): “Ülkemiz fay hatları üzerinde olduğu için Büyükşehir’in bu çalışmalarını olumlu buluyorum. Çok katkı verdiğini görüyorum el birliğiyle çalışmalara katılıyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız.”
-Remziye Erdoğan (Kavacık Subayevleri Mahalle Muhtarı): “Eğitimlerin faydalı olacağına inanıyorum, onun için geldim. Olması gereken bir eğitim, umuyorum faydalı olacaktır.”
-Muhabbet Alkaş (Keçiören Emrah Mahalle Muhtarı): “Eğitimlerin gerekli olduğunu düşünüyorum. Doğal afetlere karşı kendimi güçsüz hissediyorum, ne yapabilirim diye koşa koşa geldim.”
-Hatice Çalışkan (Keçiören Çiçekli Mahalle Muhtarı): “Gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyorum. İyi ki böyle bir şey düşünülmüş. Bizler halkla iç içeyiz. Bilgi sahibi olarak nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyordum.”
-Zeynep Yıldırım (Basınevleri Mahalle Muhtarı): “Hemen katılmak istedik ve geldik, bu çalışmaların çok verimli olacağını düşünüyorum.”
-Şengül Pekacar (Keçiören Köşk Mahallesi Muhtarı): “Hem geleceğe hem insanlığa katkısı büyük. Burada öğrendiğim bilgileri önce çocuklarıma ve arkadaşlarıma aktaracağım. Ne öğrenebilirsek onu öğrenelim, geleceğe bir katkımız olsun.”
“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak göreve başladığımız günden bugüne toplumun farklı sosyal katmanlarına afet farkındalık eğitimleri veriyoruz. Daha önceki eğitimlerimiz hatırlarsınız apartman görevlileri, kent konseyleri ve üniversite öğrencilerine yönelikti. Şimdi de yeni bir hedef kitleyle beraberiz. Çok yaygın bir şekilde Türkiye'nin dört bir yanında duyarlılık yaratacak özellikle Başkent’te Ankara'nın merkezinde muhtarlarımızla başlayan aynı zamanda geniş duyarlılık yaratacağımız geniş kitlelere ulaşacağımız bir eğitim programını sürdürüyoruz. Buradaki eğitimlerimiz aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile yaptığımız görüşmelerle içeriği zenginleştirilmiş yeni kapsamlar eklemiş biçimde. Bu programlarımızla yalnızca afetlere ilişkin duyarlılık değil daha geniş kapsamda ekoloji duyarlılıkları, iklim bilinci, doğa sevgisi gibi çok geniş kapsamlı nitelikli bir eğitim programını da sürdüreceğiz. Ankara'nın dört bir yanındaki muhtarlıklarımıza ve onlar sayesinde de köydeki farklı sosyal katmanlara ulaşmak istiyoruz.”
“Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu afet farkındalık ve ilk yardım eğitimlerinden muhtarlarımızı yararlandırmak istedik. Başkent Muhtarlar Federasyonu ve diğer muhtarlar dernek başkanlarımızla bu konuyu paylaştık. Muhtarın bu konuda bilgi sahibi olmalarını sağlamak için böyle bir eğitim planladık koordine sağlayarak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı