Ankara çalkalanıyor! Tayyip Erdoğan aday olmayacak diye konuşuluyor

Seçim sesleri yükselirken milletvekili Ali Öztunç, Erdoğan'ın önümüzdeki seçimlerde aday olup olmayacağına dair iddiaları dillendirdi. Öztunç, “‘Erdoğan aday olmayacak’ diye konuşuluyor.” dedi.

SİYASET 09.06.2022, 12:40
4
Ankara çalkalanıyor! Tayyip Erdoğan aday olmayacak diye konuşuluyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığında 15 CHP milletvekili Tunceli programı öncesi sanat sokağında  basın açıklamasında bulundu. Ali Öztunç, “Tayyip Erdoğan sen aday mısın? İddialar var. ‘Tayyip Erdoğan aday olmayacak’ diye söyleniyor, Ankara’da. Haydi çık açıkla, Sayın Erdoğan. Cumhurbaşkanı adayı mısın, değil misin? Sen misin aday, damadın mı? Damadınsa, hangi damadın aday? Ya da sen çekileceksin, Bahçeli’yi mi aday yapacaksın? Ey Erdoğan. Getir sandığı, yap erken seçimi, bakalım Kasımpaşalı mısın, yoksa cesaretini mi yitirdin?” diye sordu.
Ali Öztunç, burada şunları söyledi:  
“Türkiye’nin dört bir yanında gece gündüz çalışıyoruz. Ne için? Halkın iktidarını kurmak için, haramileri göndermek için. Hırsızlık, yolsuzluk yapan, milleti birbirine düşüren, kutuplaşma yapan; sen şusun, sen busun, sen şucusun, sen bucusun diyen bu iktidarı götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ekonomi çok kötü durumda. Ekonomi bitmiş durumda. Her gün zam geliyor. Akşam yatıyorsunuz zam, sabah kalkıyorsunuz zam. Tayyip Erdoğan, gece rüyasında zam görüyor sabah zam yaptırıyor. İşi gücü zam.
Elektriğe, doğal gaza, suya, akaryakıta, una, şekere, çaya, yağa zam. Beyefendinin keyfi yerinde, sarayda yaşıyor çünkü. Hiçbir şeye para ödemiyor. Tayyip Erdoğan elektrik faturası ödemez, doğal gaza para ödemez. Benzin parası vermez, çaya para vermez. Hiçbir şeye para vermez. Keyfi yerinde ama vatandaşı hiçbir şekilde düşünmüyor. Zam üstüne zam yapıyor. Bugüne kadar bu topraklara gelmiş geçmiş iktidarlar içerisinde, milletini düşünmeyen bu kadar çok zam yapan başka bir iktidar olmamıştır. Bunu yaparken bir de, yanında bir de komedyen var biliyorsunuz, Nebati. Maliye Bakanı. Bakan mı, sitcom’cu mu, komedyen mi; bilmiyorum gerçekten. Bazen diyorum ki, Sayın Nebati’yi alsalar Maliye Bakanlığı koltuğundan, mesela Güldür Güldür Show’a götürseler birebir yapar zaten. Komedyen gibi adam.
27 Aralık’ta bir açıklama yaptı, geçen sene, göreve geldikten 25 gün sonra. ‘Şöyle gözlerinizi kapatın, 6 ay uyuyun. 6 ay sonra kalktığınızda Türkiye bambaşka olacak’ dedi. Bakın, 6 ayın dolmasına 18 gün var. Ey Nebati, hala uyuyor musun? Her şey iyiye gitmiyor, her şey kötüye gidiyor. Senin için belki her şey iyiye gidiyor olabilir. Nebati geldiğinde, dolar 13 lira 48 kuruşmuş, bugün 17 lira 20 kuruş, dolar. Ey Nebati, sen geldiğinden beri yüzde 30, dolar artmış. Sen hala gözünüzü kapatın, şöyle olacak böyle olacak. Pembe masallar anlatıyorlar. Ama inşallah, sandık geliyor. En geç bir yıl sonra, bir seçim olacak. Sandık geldiğinde bu millet bunlara, bunun hesabını soracak.
Başka neyin hesabını soracak? Kendi vatandaşına küfreden bir insanın Cumhurbaşkanı olamayacağını gösterecek. Bu topraklara bir sürü Cumhurbaşkanı geldi, o kadar çok Başbakan geldi ki… Hiçbirisi çıkıp, kendi vatandaşına küfretmedi. Nasıl bir anlayışı var? İyice dengesini kaybetti. Sayın Erdoğan kontrolü kaybetmiş durumdadır. Kaybettiği için oraya buraya küfrediyor. Kadınlara küfrediyor. Erkeklere hakaret ediyor. Biz de diyoruz ki; ettiğin küfürlerin hesabı sandıkta senden sorulacak Tayyip Erdoğan. Varsa cesaretin…
Hani ikide bir diyor ya, ‘aday mısın, söyle.’ Sana ne? Tayyip Erdoğan sen aday mısın? İddialar var. ‘Tayyip Erdoğan aday olmayacak’ diye söyleniyor, Ankara’da. Haydi çık açıkla, Sayın Erdoğan. Cumhurbaşkanı adayı mısın, değil misin? Aday sen misin, damadın mı? Sen misin aday, damadın mı? Damadınsa, hangi damadın aday? Ya da sen çekileceksin, Bahçeli’yi mi aday yapacaksın? Bu soruların devamı gelir. İkide bir bize soruyor, ‘aday mısın, değil misin?’ Erdoğan adaylığını açıklasın, seçim sandığını getirsin, kararı alsın; işte o zaman görecek ki Millet İttifakı’nın adayı kimmiş ve Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı kim olacakmış. Kararı alsın, adayı görsün. Tunceli’den çağrı yapıyoruz. Ey Erdoğan. Yüreğin yetiyorsa, cesaretin varsa; hani, ‘Kasımpaşalıyım’ diyordun ya, harbi Kasımpaşalıysan, getir sandığı, yap erken seçimi, bakalım Kasımpaşalı mısın, yoksa cesaretini mi yitirdin?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı