Ankara kulisleri hareketlendi! Erdoğan o tarihte seçime gitmek istiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim çağrısı yapmaya hazırlandığı öne sürüldü.

GÜNDEM 18.06.2022, 09:15
1
Ankara kulisleri hareketlendi! Erdoğan o tarihte seçime gitmek istiyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın erken seçim çağrısı yapacağı iddia edildi.  Ankara kulislerinde tartışılan iddiaya göre,  Erdoğan 15 Temmuz’da yani darbe girişiminin yıldönümünde erken seçim açıklaması yapacak. Fakat Erdoğan’ın seçim kararını alınmasını Meclis’e bırakacak.
Artı Gerçek'ten Hayri Demir'in haberine göre, Meclis’in seçim kararı alması içinse 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. AKP ve MHP’nin sandalye sayısı bugün itibariyle 333. Bu durumda erken seçim çağrısını sürekli yenileyen muhalefetin de Erdoğan’ın çıkışına “hayır” demeyeceği ve Meclis’ten seçim kararı almasına destek vereceği ifade ediliyor.
Söz konusu iddiaya göre, Eylül ikinci yarısı ya da Ekim ayının ilk yarısına denk gelecek şekilde seçim kararı alınabilir. Erdoğan’ın seçim kararı almasının en önemli nedenlerinden birinin ekonomideki kötü gidişat gösteriliyor.
Erdoğan’ın seçim kararı açıklayacağı yönündeki bu bilgiler gündemdeyken, dün il başkanları toplantısında yaptığı açıklama da dikkat çekti. Erdoğan, toplantıda il başkanlarına "yarın seçim olacakmış gibi hızlı ve titiz" çalışmaları için talimat verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı