Ankara'nın tepesindeki en baba klik kimlerden oluşuyor?

Sezgin Baran Korkmaz'dan bazı klikler için 10 milyon euro istenilmesi konusundaki iddialar tartışılırken klikler için 'Kim bunlar' sorusu yöneltiliyor.

GÜNDEM 22.06.2021, 09:30
7
Ankara'nın tepesindeki en baba klik kimlerden oluşuyor?
Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Sedat Peker'in açıklaması sonrasında firari iş adamı Sezgin Baran Korkmaz’dan  Veyis Ateş’in bazı klik ve lobiler için 10 milyon euro istediği ve aracılık ettiği iddiasıyla ses kayıtlarında geçtiği belirtilen ‘klik ve lobiler” hakkında önemli bir yazı kaleme aldı.
Takan, “Samimi bir itirafta bulunayım; alemin salağı ben değilim!.. Üstelik benim yanımda yöremde başım belaya girdiğinde sesimi duyurabileceğim, kendimi anlatabileceğim tv lobileri de yok. İçeriye atıldığımda bile avukatıma 2 saatte ancak ulaşabiliyorum. Ancaak!.. Siz değerli okurlara ne yapıp edip bir şeyler anlatmaya, şu kılik denen şeyin –en azından- şemasını göstermeye çalışacağım” dedi.
Takan, Ankara'da ve AKP'nin çevresinde çok sayıda klik olduğuna dair yazısında şunları kaydetti:
“Başkentin görkemli sarayında, hiç kimsenin yan gözle bakamayacağı en baba kılik vardır. Buna 1 numara da diyebilirsiniz. Bu en baba kılik çok önemli saray bürokratlarından oluşur, içlerinde bakan ve bazı bakanlar da vardır. Bunların astığı astık kestiği kestiktir. Ve ağanın lafı üzerine asla ve kata laf olmaz. En tepedeki kılik mensupları birbirleri ile tam dayanışma ve uyuşma içinde hareket eder. Katı bir kasttır. Onlar onaylamadıkça ağızları ile kuş tutanlar bile aralarına giremez. Birbirlerinden habersiz asla iş yapmazlar. Birbirlerinin de ayağına basmazlar. Öyle etkili ve yetkilidirler ki, telefonu kaldırdıklarında veya birilerini huzura çağırdıklarında, “beyefendinin talimatı” demelerine gerek yoktur. Onların ağzından çıkan her kelam doğal olarak “beyefendinin talimatı” olarak kabul edilir ve gereği yerine getirilir. Bu en baba kıliğin Ankara ve İstanbul’da çok önemli bürokratları, gazetecileri, iş adamları ve sanatçı dostları vardır. ‘Rica’ları kesinlikle ikiletilmez. Tayyip Erdoğan’dan istenebilecek en masum randevu bile onların onayı olmadan gerçekleşmez. Etraftan dolananlar veya dolaşmaya çalışanların cezası kesin olarak kesilir."
AKP'nin içinde de farklı kıliklerin olduğunu yazısında belirten Takan, şöyle devam etti:
"AKP Genel Merkezi içinde kılikler vardır. Onlarında sorun çözme kabiliyetleri fena sayılmaz. Saraydaki baba kıliği kızdırmadan iş görmeye azami dikkat ederler. Rekabeti sadece genel merkez içindeki diğer kıliklerle yaparlar. Sizde bu rekabeti  burnuna pudra şekeri çeken danışman fotoğraflarında ancak görürsünüz!..”
Bakanlıklar içindeki yapılara da değinen Takan, dikkat çeken yazısında şu şekilde belirtti:
“Bakanlıklar içinde yuvalanıp “sayın bakan” adına iş gören kılikler vardır. Yer yer saraydaki en baba kılikle kapışmaktan bile çekinmeyenlerine rastlamışımdır. “Bakan bey” güçlendikçe güçlenir, kılıçları keser. Sadece iş görmekle kalmazlar, iç siyasete de- özellikle perde arkasından- müdahil olurlar.
Silik sayılabilecek bakanların bakanlıklarında faaliyet gösteren kılikler ise Erdoğan’ın gözdesi bakan yardımcılarını yapışıp çalışırlar. Onlar, herkesten daha dikkatli olarak saraydaki en baba kıliğin şimşeklerini üzerine çekmemek için çok büyük özen gösterirler. Saraydaki en baba kılik ise ara sıra oralara yanda kalan elemanlarını göndererek herkesin gönlünü hoş eder.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı