Son Dakika

Anket karmaşası!

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan asgari ücret anketi iktidarı telaşa soktu. Kasım ayının ortasında açıklanması beklenen sonuçlar aralık ayına ertelendi…

GÜNDEM 29.11.2021, 04:35
4
Anket karmaşası!
Asgari ücret görüşmelerine sayılı günler kaldı. İşçi ve işveren görüşmeler ile ilgili taleplerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ederken, masanın başında oturan iktidar ise anket karmaşası yaşıyor. Çalışma Bakanlığı tarafından bu ayın başında yapılan anket sonuçları ha bugün ha yarın paylaşılacak denilirken, Aralık ayında yapılacak kabine toplantısına ertelendi. Yaşanan bu anket krizi ise farklı yorumlara neden oldu.
Tüm gözler Aralık ayında yapılacak asgari ücret görüşmelerine çevrilmişken, iktidar kanadı anket telaşı içine düştü. Çalışma Bakanlığı’nın Kasım ayı başında asgari ücret ile ilgili yaptığı anket sonuçlarının açıklanması karmaşaya döndü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kasım ayı başında 2022 yılı asgari ücret ile ilgili dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Bakanlık, ilk defa asgari ücretin belirlenmesine yönelik tüm kesimlerin taleplerinin alındığı bir anket gerçekleştirdi. Anket sonuçlarının Kasım ayı içinde açıklanması bakanlık tarafından dile getirilmesine rağmen sonuçların açıklanması Aralık ayında yapılacak kabine toplantısına ertelendi.

Sonuçların açıklanmaması ise farklı yorumlara neden oldu. İktidarın anket sonuçlarına sansür uyguladığı yönündeki yorumlar ise başı çekiyor. Çünkü anket ile ilgili ulaşılan detaylarda asgari ücretin 4 bin 500 ile 5 bin lira arasında olması talep edilirken, aynı zamanda asgari ücretin vergi dilimlerinde de kademeli olarak bir azaltılmaya gidilmesi istendi. İktidar ise bu rakamların açıklanması sonrası üzerlerinde oluşabilecek kamuoyu baskısını göğüsleyememekten çekindiği için sonuçların açıklanmasına tedirginlikle yaklaşıyor.

Bir diğer yorum ise sonuçların Cumhurbaşkanı tarafından bir müjde olarak açıklanma ihtimali ile ilgili yapıldı. İktidar kanadından gelen kulislere göre, iktidar ekonomide yaşanan sorunlar nedeniyle oluşan kamuoyu baskısını azaltmak için asgari ücreti bir fırsat olarak değerlendirmeye hazırlanıyor. Buna göre asgari ücrette 4 ila 5 bin arası bir rakamı da ajandasına ekleyen iktidar, anket sonuçlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden açıklayarak, “çalışanın talebini yerine getirdik” mesajını verecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı