Anketçiler sitelere alınmıyor!

Seçimlere giderken önemi daha da artan kamuoyu araştırmalarının güvenilirliği tartışılıyor.

GÜNDEM 12.11.2022, 09:05
5
Anketçiler sitelere alınmıyor!
Başta siyasi partiler olmak üzere kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının çok önemsediği kamuoyu araştırmalarının ölçümlerinin eksik kaldığı ifade ediliyor. Doğru ve güvenilir bir ölçüm için kent, kırsal, köy, mahallelerde oransal olarak anket çalışmaları yapılması gerekirken, ancak büyükşehirlerdeki binlerce kişinin yaşadığı sitelere anket firmalarının alınmadığı belirtiliyor. Yoğun nüfusun olduğu sitelere yönetim kararıyla araştırma şirketlerinin alınmaması yapılan kamuoyu araştırmalarının da güvenilirliğini bir kez daha sorgulatıyor.
Seçimlere sekiz aydan az bir süre kalırken kamuoyu araştırmalarının önemi de giderek artıyor. İktidar ve muhalefet partileri neredeyse her hafta anket çalışması yaptırırken, çıkan sonuçlara göre ise yol haritası belirleniyor. Ancak son dönemlerde binlerce kişinin yaşadığı sitelere anket firmalarının alınmaması yapılan çalışmaların doğru sonucu vermesini engellediği ifade ediliyor. Anketlerin doğru sonuç vermesi için şehir merkezi, kırsal bölgeler, köy ve mahallerde de oransal olarak çalışma yapılması gerekirken, özellikle kent merkezlerinde binlerce kişinin yaşadığı sitelerde çalışmanın engellenmesi sonuçların güvenilirliğini sorgulatıyor.
Başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirler olmak üzere binlerce hatta yer yer on binleri geçen vatandaşların yaşadığı sitelere alınan yönetim kararıyla içeriye anket firmalarının alınmadığı belirtiliyor. Binlerce hatta on binlerce vatandaşın yaşadığı sitelerde kamuoyu araştırmaları için anket yapılamaması yapılan çalışmaların yetersiz kalmasına neden oluyor. Durumdan mustarip olan anket firmalarının site yönetimlerine özellikle ricada bulunduğu ancak genel olarak bu ricanın karşılık bulmadığı öğrenildi. Anket firmalarının ise sonuçların doğru çıkması için yeni formüller üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı