"Annem karne hediyesi et aldı" demişti: Habere soruşturma geldi

Habertürk’te dün yayınlanan bir haberde muhabirin soru sorduğu bir çocuk, "Annem karne hediyesi et aldı" demişti. Habertürk yönetimi haberle ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

GÜNDEM 23.01.2023, 21:20
4
Habertürk’te et fiyatlarıyla ilgili yapılan bir haberde konuşan çocuğun sözleri gündem olmuş, haberde muhabirin soru sorduğu bir çocuk, "Annem karne hediyesi et aldı" demişti.
Muhabir çocuğu 'tebrik' ederken kasap ise, "Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola" diyerek eti çocuğa uzatmıştı. 
Söz konusu anların sosyal medyada gündem olmasının ardından olayın yaşandığı yerdeki kasabın sahibi olayı yalanlayarak “Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller” ifadelerini kullanırken; çocuğun annesinin de durumu yalanladığı iddia edildi. 
Gelişmelerin ardından Habertürk, habere ilişkin soruşturma başlattı. 
Habertürk'ten yapılan açıklama şöyle:
''Habertürk TV’de 21 Ocak günü yayınlanan ve sosyal medyada çeşitli yönlerden tartışma konusu olan et fiyatlarına Et Süt Kurumu’nun (ESK) ithal et yoluyla fiyat müdahalesi haberinde kullanılan bir görüntü ve konuşmayla ilgili olarak haberde konuşan çocuğun ailesinin haberle ve muhabirimizle ilgili iddiaları Habertürk TV yönetimince değerlendirilmiş ve haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.
Doğru ve dürüst habercilik yapmak Habertürk açısından vazgeçilmez bir yayın ilkesidir.
Bu ilke ışığında inceleme sonucunu kamuoyuna duyduğumuz sorumluluk ve saygı gereğince kısa sürede paylaşacağız.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı