Apar topar taşınıyor!

Merkez Bankası apar topar İstanbul’a taşınıyor. Taşınacağı Ataşehir’deki binanın henüz bitmemiş olmasına rağmen, Merkez Bankası’nın 1 Eylül’e kadar personele taşınma için bilgi verildiği öğrenildi.

GÜNDEM 03.07.2022, 04:35
1
Apar topar taşınıyor!
Merkez Bankası (MB), apar topar İstanbul’a taşınıyor! Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde taşınmasına karar verilen MB’nin 1 Eylül’e kadar taşınacağı personele iletildi. Yaklaşık 900 personeli bulunan MB’nin İstanbul’a taşınması personeli kara kara düşündürüyor. Ankara’da bir düzen kuran, çocuklarının devam eden okulları ile eşleri başka kurumlarda çalışan MB personeli, ne yapacağını bilemiyor. Bu süre zarfında hem İstanbul’da ev bulup yerleşmesi hem de çocukların okul ve eşlerin varsa iş/tayin durumlarını halletmeleri gerekiyor. Ayrıca Merkez Bankası’nın taşınacağı Ataşehir bölgesinde ev kiralarının 10 binden başlaması ise personeli düşündüren diğer bir konu olarak karşılarına çıkıyor.

Öte yandan Merkez Bankası’nın taşınacağı binanın henüz bitmemiş olması bir başka problem olarak öne çıkıyor. Binanın durumu ile ilgili de henüz net bir açıklama yapılmazken, personelin evden mi çalışacağı yoksa inşaat halindeki binaya mı geçeceği ise muğlaklığını koruyor. Bazı personellerinin hem çocukların okul eşlerinin ise iş durumları için bu süre zarfında ücretsiz izne ayrılmak istediği ancak izinlerin de iptal edildiği ifade ediliyor. Ücretsiz izinde ısrar eden personelin istifaya zorlandığı, dava açanların ise sağa sola sürüldüğü ifade ediliyor.

Merkez Bankası’nın 1 Eylül’de tamamıyla İstanbul Ataşehir’e taşınması planlanırken, MB’nin Ankara Ulus’taki binasının ise özel bir üniversiteye devredileceği ileri sürülüyor. MB’nin özellikle 1 Eylül’e kadar taşınmasının zorunlu tutulmasının altında ise Ankara’daki binasının olduğu da belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı