Apple, çalınan iPhone'ların tamirini durdurdu

Apple, artık çalınan iPhone'ların tamirini durdurdu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 05.04.2022, 09:30
3
Apple, çalınan iPhone'ların tamirini durdurdu
Apple'ın her zaman kaybolan veya çalınan cihazlara onarım hizmetleri sağlamama politikaları vardır, ancak yalnızca Bul özelliğini etkinleştirmişlerse. Şimdi şirket bir adım daha ileri gidiyor ve GSMA Cihaz Kayıt Defteri'nde çalındığı veya kaybolduğu bildirilen herhangi bir iPhone'u tamirini reddedecek.
Apple Store çalışanlarına ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarına gönderilen dahili bir nota göre, şirket artık onarım yapmadan önce bir cihazın kayıp olarak listelenip listelenmediğini kontrol etmek için GSMA Cihaz Kayıt Veritabanını kullanacak. Şirketin dahili sistemleri cihazın kayıp olarak bildirildiğini gösteriyorsa, teknisyenler tamiri reddetmelidir.
GSMA Cihaz Kaydı, akıllı telefon sahiplerinin kayıp, hırsızlık, dolandırıcılık gibi olayları kaydetmesine veya cihazın bir ödeme planına tabi olduğunu belirtmesine olanak tanıyan küresel bir veritabanıdır. Telefonun IMEI'si ile bu platforma erişimi olan şirketler, bu kategorilerden herhangi birine bir cihazın atanıp atanmadığını kolayca kontrol edebilir.
Yeni politika, Find My'ı yeniden etkinleştirmemişlerse çalınan iPhone'ların yenileriyle değiştirilmesini önlemeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı