Apple çöpten iPhone üretecek: Yeni iPhone'un fiyatı ne kadar olacak?

Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, sürdürülebilirlik hamleleri kapsamında, gelecekte sadece atıklardan iPhone üretileceğini yönelik projelerinin olduğunu açıkladı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 29.08.2022, 17:55
3
Apple çöpten iPhone üretecek: Yeni iPhone'un fiyatı ne kadar olacak?
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin başlarında olan Apple, yaklaşık 6 yıl önce Çin’de temiz enerji programı başlattı. Akıllı cihazlarını tamamen geri dönüştürülebilir materyaller kullanarak üretmeye başlayan şirketin CEO'su Tim Cook, uzun vadeli planlarının arasında “herhangi bir materyal kullanmadan cihaz üretme projesi” olduğunu duyurdu.
Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, ayrıca Apple'ın diğer bir hedefinin de karbon salınımını sıfıra indirmek olduğunu belirtirken, 2030 yılına kadar bu projeyi de hayata geçirmek istediğini belirtti. Apple CEO'su, şimdiden iki proje için de çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Telefon ve teknolojik ürün üretiminde liderler arasında yer alan şirket, gelecekte tüm teknolojik cihazların atıklardan üretilmesine ve şirketlerin karbon salınımını sıfıra indirmeyi hedefliyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, Apple'ın elektronik atıkları sektöre geri kazandırma planları, çevreci faydasının yanı sıra hammadde tedariği konusunda da şirkete destek olacak. Bununla birlikte işin Ar-Ge, tasarım, nakliye gibi pek çok kısmı bu sürdürülebilirlik planına destek veremeyecek. Hatta başlangıçta geri dönüşüm tesislerine yatırım yapmak gerekecek. Bu nedenle en azından kısa vadede atıklardan üretilecek iPhone'lar daha uygun fiyatlı olup olmayacağı tartışma konusu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı