Apple'dan skandal adım: Bilin bakalım kullanıcı bilgilerini kime verdi

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın büyük tepki toplayan bir karara imza attığı öğrenildi.

DÜNYA 18.05.2021, 12:50
4
Apple'dan skandal adım: Bilin bakalım kullanıcı bilgilerini kime verdi
ABD'nin Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Apple’ın Çin hükümetiyle arasını iyi tutmak adına bazı tartışmalı kararlar aldığı ortaya çıktı.
New York Times’ın yer alan habere göre, Apple’ın bazı Çinli kullanıcıların verilerini Çin hükümetiyle paylaştığı ve Çin hükümetini rahatsız eden binlerce uygulamayı uygulama mağazasından kaldırdığı belirtildi.
Haberde Apple CEO’su Tim Cook’un Apple’a çok güvendiğini ve şirketin üretim sürecini büyük ölçüde Çin’e taşıdığı hatırlatılırken, “Çin, Hong Kong ve Tayvan ile birlikte Apple’ın en büyük üçüncü pazarı. Bu pazar sayesinde Apple, dünyanın en değerli şirketlerinden biri oluyor” değerlendirmesi yapıldı.
ÇİNLİLERİN KİŞİSEL VERİLERİNİ İSE SAKLIYORLAR
Sert güvenlik yasaklarıyla bilinen ülkede Apple’ın Çin devleti tarafından hazırlanan bir yazılım kullanan Çin vatandaşlarının kişisel verilerini saklamayı kabul ettiği belirtildi. New York Times’ın haberinde Apple’ın gizli iç yazışmaları ve geçmişte Apple’da çalışan ya da halen Apple bünyesinde çalışmalarını sürdüren kişilerle görüşüldüğü belirtildi.
Raporda, “Çin hükümeti çalışanların bilgisayarlarını takip edebiliyor. Apple şifreleme teknolojisini Çin’de kullanmıyor” ifadesi yer aldı.
Apple’ın uygulama alanı AppStore’u 2009-2016 yılları arasında yöneten Philip Shoemaker, New York Times’a konuştu.
Shoemaker, “Çin’deki Apple’ın avukatları bizim ekibimize bir liste verdi. Bu listede ülkede kullanılan uygulamalarda gözükmesi istenmeyen konular vardı. Örneğin demokrasi hareketinin Çin ordusu tarafından engellendiği Tiananmen Meydanı gibi” ifadelerini kullandı.
Apple konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı