Apple'ın sevilen özelliği sona eriyor!

Apple, sesli asistanı Siri ile ilgili yeni bir karar aldı. Artık uygulama yapay zeka ile birleşecek ve kullanımdan önce "Hey Siri" demek gerekmeyecek.

EKONOMİ 05.06.2023, 07:00
1
Apple'ın sevilen özelliği sona eriyor!
Apple ile ilgili yaptığı sızıntılarla bilinen Bloomberg'den Mark Gurman, Apple’ın bu asistan ile ilgili son çalışmaları olabileceğini duyurdu. Gurman, Siri için devrim niteliğinde bir yeniliğin yaklaşmakta olduğunu gözler önüne seriyor.

İlk kez kullanıma sunulduğundan bu yana Siri'yi kullanabilmek için "Hey Siri" şeklinde seslenmek gerekiyor.
Ancak Mark Gurman tarafından yapılan yeni açıklamalara göre, bu durumun değişebileceği ortaya çıktı. İddiaya göre Apple, Her Siri komutundaki "Hey" bölümünü kaldıracak. Dolayısı ile asistanı uyandırmak için yalnızca "Siri" denmesi yeterli olacak.

Mark Gurman, attığı yeni bir tweette sanal asistan Siri’nin tetikleme cümlesinde yapılacak değişikliğin önümüzdeki haftanın duyuruları arasında yer alabileceğini ifade etti.
Gurman 2022 Kasım ayında Apple’ın, Siri'nin "Hey Siri" ifadesini tetikleyici bir cümle olarak kullanmasına gerek kalmadan komutları anlayabilmesi ve yanıtlayabilmesi için bir yol üzerinde çalıştığını duyurdu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı