Apple'ın telefonları kasten yavaşlattığı iddiası! Gözler mahkemede

Apple'ın telefonları kasten yavaşlattığı öne sürülürken gözler bugün yapılacak davaya çevrildi. Davayı Apple'ın kaybetmesi durumunda, şirket iPhone kullanıcılarına milyonlarca sterlin ödeyecek.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 16.06.2022, 13:40
3
Apple'ın telefonları kasten yavaşlattığı iddiası! Gözler mahkemede
Apple, "telefonların işletim sistemini kasten yavaşlattığı" iddiasıyla mahkemeye verildi. Davayı Apple'ın kaybetmesi durumunda, şirket iPhone kullanıcılarına milyonlarca sterlin ödeyecek.
Teknoloji dünyasının gözü, İngiltere'de gerçekleşecek Apple davasına çevrildi. Cihazlarındaki performansı "kasıtlı olarak düşürdüğü" ileri sürülen Silikon Vadisi holdingi Apple hakkındaki kararın kesinleşeceği mahkeme, Londra, Salisburgy Meydanı'ndaki Rekabet Temyiz Mahkemesi'nde görülüyor.
Apple'ın iPhone telefonların performans hızını kasten yavaşlattığını iddia eden Gutmann, performans sorunlarıyla mücadele etmek ve eski cihazların aniden kapanmalarını önlemek için yazılım güncellemeleri gönderen Apple'ın, geliştirdiği yeni yazılımın içine bir güç yöntemi aracı gizleyerek, telefonların hızını yavaşlattığını ve müşterisini yeni cihaz almaya yönlendirdiğini ileri sürdü.
Eski iPhone modellerini kullanan 25 milyon İngiliz vatandaşı için 768 milyon sterlin tazminat talep eden tüketici gözlemcisi Gutmann, davayı, Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne taşıdı.
iPhone kullanıcısına güncellemeyi yapmaktan başka çare bırakmayan Apple'ın, müşterisini yeni bir model almak için bu şekilde kandırdığını savunan gözlemci, gelen yazılım güncellemesinin cihazda performans düşüklüğü yaratabileceğine dair herhangi bir uyarının, güncelleme indirme açıklamasında belirtilmediğine dikkat çekti.
İddia, iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ve iPhone X modelleriyle ilgili. Bu modellere sahip olan kullanıcıların davaya aktif olarak dahil olmasının gerekmediğini belirten Gutmann, "Onurlu ve yasal olanı yapmak ve ücretsiz pil değiştirme, onarım hizmeti veya tazminat sunmak yerine, Apple yazılım güncellemelerinde cihazlarını yüzde 58'e kadar yavaşlatan bir aracı gizleyerek insanları yanılttı" dedi.
Apple, hakkındaki iddialarla ilgili yorum yapmadı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı