Apple'la ilgili çarpıcı iddia: iPhone'lara 10 yıl ömür biçti

Apple'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atan ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone'lara 10 yıl ömür biçti.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 28.11.2021, 09:45
18
Apple'la ilgili çarpıcı iddia: iPhone'lara 10 yıl ömür biçti
Teknoloji devi Apple'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
Apple hakkındaki isabetli analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo, şirketin iPhone'u 10 yıl içinde artırılmış gerçeklik (augmented reality-AR) ürünleriyle değiştirmek istediğini öne sürdü.
Independent Türkçe'den Uğurcan Yıldız'ın derlediği habere göre Kuo ayrıca Apple'ın AR gözlüğünün 2022'nin son çeyreğinde piyasaya sürüleceğini söyledi.
AR; bir kişinin bulunduğu fiziksel ortamı, bilgisayarla oluşturulan görüntülerle birleştirmesini sağlayan teknolojiye deniyor. Apple'ın yanı sıra Microsoft, Facebook ve Google gibi şirketler AR cihazları geliştirmeye çalışıyor. Örneğin 2016'da piyasaya sürülen Microsoft HoloLens bunlardan biri.
Kuo, Apple'ın AR planlarına dair şöyle yazdı:

Apple analisti Kuo, AR ürünlerinin başarısının iPhone veya Mac'ten ne kadar bağımsız olduğuyla ilişkili olduğunu da düşünüyor:

"Şu anda bir milyardan fazla aktif iPhone kullanıcısı var" diyen Kuo, şu ifadeleri kullandı:

Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre gelecek senenin son çeyreğinde piyasaya sürülecek gözlük M1 işlemcisine sahip Mac'lerle aynı performansta olacak.
Apple, iPhone'u 10 yıl içinde AR'la değiştirmeyi hedefliyor.
AR gözlüğü sadece bir Mac veya iPhone aksesuarı olursa bu ürün büyümez. Bağımsız bir AR gözlüğü, ürünün kendi ekosisteminin olacağı ve hem eksiksiz hem de esnek kullanıcı deneyimi sunması anlamına gelir.
Apple'ın hedefi iPhone'u 10 yıl içinde AR'la değiştirmekse bu, şirketin 10 yıl içinde en az 1 milyar AR cihazı satacağı anlamına geliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı