Son Dakika

Araç radyatörü temizleme nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Araç radyatörü temizleme nasıl yapılır? sorusu soğukların kendisini hissettirmesi ile araba sahipleri tarafından araştırılıyor. İşte püf noktaları...

AİLE 18.01.2022, 16:35
5
Araç radyatörü temizleme nasıl yapılır? İşte püf noktaları
Araç radyatörü temizleme nasıl yapılır? sorusu soğuk havaların kendisini iyiden iyiye hissetirmesi ile birlikte araba sahipleri tarafından araşıtırılıyor. Araç radyatörü temizleme, ilgili parçayı söküp usulüne uygun olarak silme ya da yıkama durumu olmadığı için düzenli bakımı ve titizliği gerektirdiğini belirten uzmanlar, radyatörünüzün problemsiz olarak çalışabilmesi için arabanın su deposuna antifriz koymalarını önerdi.
Suyu tek başına kullanmak, radyatördeki soğutma işlemleri sırasında bu parçayı daha fazla zorladığını ifade eden uzmanlar, adyatör bakımı konusunda antifriz kullanımının önemini şu şekilde açıklıyorlar:
Arabalardaki radyatörlerin tıkanması motor soğutma işlemi için kullanılan suların kireç seviyesinden kaynaklandığını belirten uzmanlar, çeşme suyu olarak isimlendirilen tozlu, topraklı, kireçli suları motor için kullanılmaması gerektiğini ifade ettiler. Araç radyatörü neden tıkanır? sorusuna uzmanlar, motor suyunun metal radyatör aksamında sebep olduğu kimyasal paslanma olayından ötürü kaynakladığı belirtiyorlar.
Araç radyatörünün tıkalı olduğunu anlamanın ise motorun ne kadar hararetlendiğinden gözüktüğünü kaydeden uzmanlar, "Özellikle aşırı hız yapıldığı zaman motorun yeteri kadar soğuyup soğumadığı göstergeler aracılığıyla takip edilmelidir. Bununla birlikte aracın pek zorlanmamış olduğu standart bir kullanımdan sonra ise kaputu açarak motorun sıcaklığını kontrol edebilirsiniz" önerisinde bulundular.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı