Son Dakika

Aracılardan Babacan’a zincir market şikayeti: Küçük esnaf ne satacak?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Tarım Eylem Planı tanıtım toplantısı için Adana'ya geldi. Ziyaretlerde bulunan Ali Babacan'a bir aracı vatandaş zincir marketleri şikayet etti.

GÜNDEM 09.06.2021, 14:30
11
Aracılardan Babacan’a zincir market şikayeti: Küçük esnaf ne satacak?
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adana'nın Yüreğir ilçesinde düzenlenen partisinin Tarım Eylem Planı tanıtım toplantısında, eylem planları kapsamında, çiftçinin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceklerini, çiftçinin toprağına ve traktörüne haciz gelmeyeceğini, üretimin aksamayacağını belirtti.
Toplantıda, parti yetkilileri de eylem planıyla ilgili sunum yaptı.
Ali Babacan, programı kapsamında Yüreğir ve Karataş ilçelerinde tarım işçileri ve çiftçilerle bir araya geldi, tarla, kahvehane ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Yüreğir’de oturduğu kahvehanede Babacan’ın yanına gelen bir aracı artan masraflardan şikayet etti. Aracılık yapan vatandaş, “Hep aracılar var diyorlar. Biz aracıyız. Arkadaşım üç araba kavunda bir haftada 15 bin lira zarar etti. İnsanların aradaki masraflardan haberi var mı? Sadece otoyola gidiş geliş 500 lira para gidiyor. Mazota zam, arabaya yüklenen zam, tarladaki çalışana zam. Masraflar yüksek.” dedi. 
Yükselen döviz kurunu işaret eden Babacan, arabanın değerinden borç ve taksitlere kadar her şeyin euroya bağlı olduğunu söyledi.

Hükümetin sorumluluğu aracılara yıkmasını eleştiren vatandaş, Babacan’a zincir marketleri de şikayet etti:

Ali Babacan’ın “Hükümetin kolaycılığı. 84 milyon tüketen, milyonlarca üreten var. Onlara diyecek bir şey yok. Her şey aracının üzerine yoğunlaşıyor. Geçen sene de pazarcı esnafı suçluydu, onlara terörist dediler” sözleri üzerine vatandaş şunları söyledi:

“3 ay önce 17 lira fiyat aldığımız domates kasası şu an 30 lira. 3 ayda 13 lira zam geldi. Bunlar hep aracıya zarar. A101, Şok, Bim… Üçünün de ne sattığı belli değil. Züccaciye, manifatura, beyaz eşya, cep telefonu var. Var da var. Küçük esnaf ne satıyor, ne yiyecek? A101, Şok ve Bim’in malını Tarım Kredi Kooperatifleri alıyor. Piyasayı asıl kızıştıran onlar.”
“Bizi kötü adam ilan ediyorlar. Kendi suçlarını bize atıyorlar. Hiçbir politika yok. Belediye seçimlerinde gördüler. En büyük sorunumuz A101, Şok, Bim. Her şeyi satıyor. Küçük bakkal, kasap ne satacak? A101 beyaz eşyaya kampanya başlattı. Buradaki beyaz eşyacı ne yapacak?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı