Son Dakika

Aralık ayı Muratti, Lark, Camel, Chesterfield sigara fiyatları (2021)

Sigara fiyatlarına zam iddiası gündemde yer alıyor. Merak edenler için Muratti, Lark, Camel, Chesterfield güncel sigara fiyatlarını derledik.

EKONOMİ 02.12.2021, 20:35
15
Aralık ayı Muratti, Lark, Camel, Chesterfield sigara fiyatları (2021)
Dolar kurundaki rekorlar sonrası sigara fiyatlarına zam geleceği iddia ediliyor. Son olarak Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Royal Tobacco sigaralarına 2 TL zam geldiğini duyurdu. Diğer sigaralara zam gelip-gelmeyeceği ise merak konusu oldu. Ülkemizde sigaranın neden olduğu sağlık sorunlarına rağmen çok sayıda vatandaş sigara içmeye devam ediyor. Sizler için Muratti, Lark, Camel, Chesterfield güncel sigara fiyatlarını derledik.

Muratti: 17 TL
Muratti Blu: 16 TL
Lark: 16 TL
Chesterfield: 15,50 TL
Chesterfield Mode: 15,50 TL
L&M: 15,50 TL
Camel Slender: 14,5 TL
Camel Rework: 15 TL
Camel: 15 TL

Sigara içmek hastalığa ve sakatlığa yol açar ve vücudun hemen her organına zarar verir. Dünyada milyonlarca vatandaş sigaranın neden olduğu bir hastalıkla yaşıyor. Sigara içmek kansere, kalp hastalığına, felce, akciğer hastalıklarına, diyabete ve amfizem ve kronik bronşit içeren kronik obstrüktif akciğer hastalığına (KOAH) neden olur. Sigara içmek ayrıca tüberküloz, bazı göz hastalıkları ve romatoid artrit dahil olmak üzere bağışıklık sistemi sorunları riskini artırır. Pasif içiciliğe maruz kalma, her yıl sigara içmeyen yetişkinler arasında yaklaşık 41.000 ölüme ve bebeklerde 400 ölüme katkıda bulunur. Pasif içicilik yetişkinlerde felç, akciğer kanseri ve koroner kalp hastalığına neden olur. Pasif sigara dumanına maruz kalan çocuklar, ani bebek ölümü sendromu, akut solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak hastalığı, daha şiddetli astım, solunum semptomları ve yavaş akciğer büyümesi için yüksek risk altındadır.
Sigara içmek, 50'den fazla ciddi sağlık durumu geliştirme riskinizi artırır. Bazıları ölümcül olabilir ve diğerleri sağlığınızda geri dönüşü olmayan uzun vadeli hasarlara neden olabilir. İkinci el duman, yanan bir sigaranın ucundan ve sigara içen kişinin soluduğu dumandan gelir. Pasif içicilik olarak da bilinen pasif içiciliği solumak, sigara içenlerle aynı sağlık koşullarına sahip olma riskinizi artırır. Örneğin, hiç sigara içmediyseniz ancak sigara içen bir eşiniz varsa, akciğer kanserine yakalanma riskiniz yaklaşık dörtte bir oranında artar. Bebekler ve çocuklar pasif içiciliğin etkilerine karşı özellikle savunmasızdır. Pasif dumana maruz kalan bir çocukta göğüs enfeksiyonları, menenjit, inatçı öksürük gelişme riski artar ve astımı varsa semptomları daha da kötüleşir. Ayrıca bebek karyolası ölümü ve yapışkan kulak adı verilen bir kulak enfeksiyonu riski altındadırlar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı