Arap ülkeleri Sudan'daki ateşkesten memnun

Arap ülkeleri, Suudi Arabistan ve ABD öncülüğünde, Sudan'daki tarafların kısa vadeli ateşkes üzerinde anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

DÜNYA 23.05.2023, 04:35
3
Arap ülkeleri Sudan'daki ateşkesten memnun
Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, varılan anlaşmanın, ülkedeki çatışmaların tamamen durmasına zemin hazırlaması temennisinde bulunulurken, Suudi Arabistan ile ABD'ye söz konusu anlaşmada oynadığı rolden ötürü teşekkür edildi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı da açıklamasında, anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti ve bunun kapsamlı ve daimi bir anlaşmaya adım teşkil etmesi dileğinde bulundu.
Kuveyt, Bahreyn, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanlıklarının açıklamalarında da ateşkes anlaşmasının Sudan'daki çatışmaları nihai olarak sonlandırması istendi ve ABD ile Suudi Arabistan'ın bu anlaşmaya varılmasında oynadığı rol takdir edildi.
Sudan Dışişleri Bakanlığı ise açıklamasında, anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirtti ve anlaşmanın şartlarına bağlı kalacağını teyit etti.
Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi’nden (IGAD) oluşan üçlü mekanizma da anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını duyurdu ve iki tarafı ateşkese uymaya çağırdı.
Suudi Arabistan ve ABD, Sudan'da çatışan ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında sağlanan 7 günlük ateşkesin, Sudan yerel saatiyle 22 Mayıs 21.45'te yürürlüğe gireceğini ve Sudan'daki krizi çözmek için Cidde şehrinde yapılan görüşmelerin devam edeceğini bildirmişti.
Sudan'ın tamamında uygulanacak "acil insani yardımların ulaştırılması ve temel hizmetlerin sağlanmasının" hedeflendiği kısa vadeli ateşkes anlaşması, tarafların Cidde Bildirgesi'nde insani yükümlülüklerle ilgili verilen taahhütlere uymasını kapsıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı