Arkasında kendisine hürmet besleyen nice insanlar bıraktı

Tüm İslam âleminin başı sağ olsun… Ömrünü İslam’a hizmet ile geçiren hadis âlimi Muhammed Emin Saraç Hocaefendi, ebedi âleme hicret eyledi…

GÜNDEM 21.02.2021, 04:35
29
Arkasında kendisine hürmet besleyen nice insanlar bıraktı
İslam coğrafyasının önde gelen âlimlerinden ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın dostlarından olan büyük hadis âlimi, Fatih Camii’nin son dersiamlarından olan, ömrünü din-i mübin-i İslam’a hizmet ile geçiren büyük hadis âlimi Muhammed Emin Saraç Hocaefendi, arkasında kendisini rahmet ve minnetle anan çok sayıda insan bırakarak rahmet-i Rahman’a kavuştu.
İslam coğrafyasının önde gelen âlimlerinden ve Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın dostlarından olan büyük hadis alimi Muhammed Emin Saraç Hocaefendi 19 Şubat 2021 / 7 Recep 1442 Cuma günü dâr-ı bekâya irtihal eyledi. Ömrünü İslamiyet’e hizmet ile geçiren ve 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren Saraç Hocaefendi, Türkiye’nin yanı sıra diğer İslam ülkelerinden de çok sayıda talebe yetiştirdi.
Tokat’ta dünyaya gözlerini açan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi, uzun yıllar boyunca ilim faaliyetleriyle hemhal oldu ve Fatih Camii’nde dersiamlık görevinde bulundu.   Dâr-ı bekâya irtihal eyleyerek dünya imtihanını tamamlayan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi, ardında kendisine duacı olan çok sayıda insan bıraktı. Ömrünü dinimize hizmetle geçiren Saraç Hocaefendi, aralarında Ali Haydar Efendi, Ömer Efendi, Gümülcineli Mustafa Efendi, Muhaddis İbrahim Efendi, Arnavut Hüsrev Efendi, Silistreli Süleyman Hilmi (Tunahan) Efendi, Muhammed Zahidü’l Kevserî, Mustafa Sabri Efendi, Yozgatlı İhsan Efendi, Muhammed Abdulvehhab Buhayri, Ahmed Fehmi Ebu Sünne, Ali Yakup Efendi, Abdulfettah eş-Şa’şa gibi isimlerin yer aldığı âlimlerden ders aldı. Öte yandan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin talebeleri arasında da Osman Topbaş, Prof. Dr. Cevat Akşit, Prof. Dr. Osman Öztürk, Dr. Ahmet Efe, Doç.Dr. Halil İbrahim Kutluay, Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Prof. Dr. Mehmet Bulut, Prof. Dr. Mustafa Avcı, Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu gibi isimler yer aldı.
Fatih Camii’nin son dersiamlarından olan hadis âlimi Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile sıcak bir ilişkisi vardı. Saraç Hocaefendi, kendisi gibi ömrünü İslam’a hizmet ile geçiren Erbakan Hoca’nın yakın dostuydu.  Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) 2012 yılında düzenlemiş olduğu bir programa katılan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin Erbakan Hoca için sarf ettiği sözler iki isim arasındaki yakınlığın bir ispatı niteliğindeydi. Saraç Hoacefendi, Erbakan Hoca’yı anmak amacıyla düzenlenen söz konusu programda şu ifadeleri kullanmıştı: “Es selamu aleykum ve rahmetullah ve berekatuh. Üstadımız veya asrımızın mürşidi diyebileceğimiz bir zatın şahidiyiz ki kendilerini, daha gençlik çağından itibaren kendilerinden istifade ettiğimiz hocalarımızın yanında gördük. Son anına kadar aramızda ciddi bir muhabbet devam etmiştir. Allah gani gani rahmet eylesin. Burada söylenen sözlerin hepsini ziyadesiyle tasdik ediyoruz. Bu muhterem beyefendi asrımıza hakikaten büyük bir ufuk açmıştır. Onun şu sözü onun hayatının da fikrinin de bir hülasasıdır: “Hak yol İslam yazacağız” vecizesiyle tanınmıştır. Türkiye’nin karanlık devresinden sonra hak yolun İslam olduğunu ispat etmek için çalışmıştır ve bu şekilde hüsnü hatime ile vefat etmiştir. O cenaze günündeki Ümmet-i Muhammed’in büyük bir kalabalıkla şahitlik etmesi onun hüsnü hatimesine şahittir. Biz dünyada iken karşılıklı olarak birbirini seven insanları inşallah Cenab-ı Hak beraber haşreder, onu niyaz ediyoruz.
Nice insanın gönlünde yer edinen ve vefatının ardından rahmet ve minnetle anılan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin cenaze namazı bugün kılınacak. Saraç Hocaefendi’nin cenazesi, öğle vakti Fatih Camii’nde kılınacak namazın ardından Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek.
Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin vefatının ardından devlet erkânından siyasi isimler, ilim camiasından çok sayıda değerli isim ve kamuoyunun önde gelen şahsiyetleri taziye mesajı yayınladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Emin Saraç’ın vefatı nedeniyle sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunarak, “Ömrünün her safhasında rızayı ilahi için gösterdiği büyük gayretlere şahitlik ettiğimiz, çok kıymetli İslam âlimi Muhammed Emin Saraç Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Muhterem hocamızın mekânı cennet, makamı ali olsun.” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Muhammed Emin Saraç Hocaefendi için taziye mesajı yayınlayan isimlerden oldu. Karamollaoğlu, taziye mesajında, “Hadis âlimi, ömrünü talebe yetiştirmeye vakfetmiş, muhterem Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin vefat ettiğini derin bir teessürle öğrendim. Kendisine Cenâb-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve talebelerine sabr-ı cemil ve başsağlığı niyaz ediyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.” ifadelerini kullandı.  Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay, Din-Bir Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Siyer Vakfı kurucusu ve Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız,  AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin rahmet-i Rahman’a kavuşması nedeniyle taziye mesajı yayınladı.
Tokat’ta dünyaya gözlerini açan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi, uzun yıllar boyunca ilim faaliyetleriyle hemhal oldu ve Fatih Camii’nde dersiamlık görevinde bulundu. Dâr-ı bekâya irtihal eyleyerek dünya imtihanını tamamlayan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi, ardında kendisine duacı olan çok sayıda insan bıraktı.
Nice insanın gönlünde yer edinen ve vefatının ardından rahmet ve minnetle anılan Muhammed Emin Saraç Hocaefendi’nin cenaze namazı bugün kılınacak. Saraç Hocaefendi’nin cenazesi, öğle vakti Fatih Camii’nde kılınacak namazın ardından Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı