Artan gübre fiyatları gübre sahtekârlığını yaygınlaştırdı!

Artan gübre fiyatları, gübre sahtekârlığını da yaygınlaştırdı. Elazığ’da bandrol ve barkodu sahte çıkan 54 ton gübre yediemine alındı.

EKONOMİ 30.08.2022, 09:30
2
Artan gübre fiyatları gübre sahtekârlığını yaygınlaştırdı!
Artan gübre fiyatları, gübre sahtekârlığını da yaygınlaştırdı. Gün geçmiyor ki sahte gübre ile ilgili yeni bir haber gündeme gelmesin! Yetkililer, sahte gübreye karşı çiftçiyi bilgilendirirken, gübre çuvalları üstündeki bandrol ve barkodların mutlaka kontrol edilerek gübrelerin alınmasını konusunda uyarıyorlar.
Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne yapılan bir ihbar üzerine gübre dağıtıcısı olmadığı halde gübre satışı yaptığı iddia edilen Y.K ismindeki vatandaşın deposunda yapılan incelemelerde farklı gübre firmalarına ait 7 farklı çeşitten oluşan 1072 çuval gübre yediemine alındı. Yapılan kontrollerde gübrelerin çoğunda bandrol ve barkodların sahte olduğu tespit edilirken, etiketler üzerinde de hologram bulunmadığı görüldü. Depo sahibi, gübre bayisi olmadığını, çiftçi olduğunu beyan ederken, söz konusu gübreleri ise hangi firmadan aldığını söylemediği kaydedildi.
Söz konusu şahsın deposunda bulunan 1072 çuval gübrenin, Gübre Takip Sistemi üzerinden yapılan incelemelerinde bandrol ve barkodlarının sahte olduğu tespit edilerek yediemine alınırken, 1072 çuval (54 ton) gübre ile ilgili soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.
Yetkililer, artan gübre fiyatlarından dolayı çiftçileri özellikle uyarırken, gübre sahtekarlarının tuzağına düşmemek için bandrol ve barkodların mutlaka kontrol edilmesini istediler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı