Son Dakika

Artan kalp krizi vakaları TBMM gündeminde

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son dönemde artan kalp krizi vakalarını TBMM gündemine taşıdı.

SAĞLIK 06.01.2023, 04:35
6
Artan kalp krizi vakaları TBMM gündeminde
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Karaduman, Kovid-19 pandemi sürecinde yapılan aşılarla ilgili bir çalışmanın yapılıp yapılmadığını dile getirerek, “Kalp krizi vakalarının aşı uygulanan bireylerde daha sıklıkla görülüyor olması bu verileri doğrular niteliktedir” dedi.
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son dönemlerde hem ülkemizde hem de dünyada hızla artan kalp krizi vakalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Kovid-19 pandemesinin ardından yapılan aşılara dikkat çeken Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya artan kalp krizi vakalarının aşıyla ilgili olup olmadığını sordu.

Karaduman, son zamanlarda kalp krizi vakalarında yaşanan ciddi artışa vurgu yaparak, “Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireylerin genç yaşta ani kalp krizi sonucunda vefat etmeleri dikkat çekicidir. ABD ve Avrupa ülkelerinde yapılan bilimsel araştırmalar; Kovid-19 pandemi sürecinde uygulanan BioNTech aşılarının kalpte ve akciğerde pıhtılaşma ve damarlarda pıhtılaşma sonucu tıkanıklığa sebep olarak kalp krizini tetiklediğine dair veriler elde edilmiştir. Kalp krizi vakalarının aşı uygulanan bireylerde daha sıklıkla görülüyor olması bu verileri doğrular niteliktedir. Bu gelişmeler üzerine bakanlığınızca; pandemi sürecinde uygulanan aşıların sonuçlarıyla ilgili yapılan çalışmalar ve alınan önlemler merak edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Karaduman, devamında Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti: “Ülkemiz genelinde son iki yılda kalp krizi sebebiyle vefat eden kişi sayısı toplamda kaçtır? Bu sayının yıllara dağılımı nasıl gerçekleşmiştir? Son iki yılda kalp krizi geçirerek vefat eden kişilerin yıllara göre yaş ortalaması kaçtır? Son bir yıldaki kalp krizi vakalarının özellikle genç yaştaki sporcularda görülmesinin sebepleri nelerdir? Son dönemde artan kalp krizi vakalarıyla ilgili bakanlığınızca yapılmakta olan bir araştırma var mıdır? Pandemi sürecinde uygulanan aşıların sonuçlarıyla ilgili herhangi bir araştırmanız olmuş mudur? Kalp krizi vakalarının artışıyla ilgili olduğu tespit edilen aşılar uygulanmaya devam edilecek midir?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı