Artık Erdoğan’dan bahsetmeyeceğim!

TBMM’de CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili artık konuşmayacağını belirtti.

GÜNDEM 19.01.2022, 08:05
4
Artık Erdoğan’dan bahsetmeyeceğim!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ( TBMM) CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. 

Çiftçinin Bağ-Kur primlerini ödemekte zorlandığının altını çizen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de birçok kesimin hayallerinin öldüğünü dile getirdi. Milyonların hızla yoksullaştığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, devletin deneme ve yanılma yoluyla yönetilmeyeceğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili artık konuşmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, meselenin Erdoğan değil, Türkiye olduğunu ifade etti. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın konuşma yaptığı esnada bir çiftçinin “ben açım” açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “AK Partili bir milletvekilinin yaptığı toplantıda yine AK Partili bir çiftçi çıkıp ‘Ben açım, aç’ dedi. Normalde bu insanın düşünülmesi, dinlenmesi lazım. Gerçekle yüzleşmesi lazım. Yaptıkları iş, atın salondan dışarı... Bu, sorunlar karşısında çaresiz kalmak demektir. Biz bunu yapmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankası’nın bu hafta açıklayacağı faiz kararına değinen Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası’nın faizini düşürdüler, bankaya verilecek para için. Şimdi vatandaş sanıyor ki Merkez Bankası’nda faiz düştü, bütün bankalarda faiz düştü. Tam bir aldatmaca... Hazine açısından bakalım. Devlet borçlanırken faiz düştü mü? İki yıl vadeli devlet iç borçlanma yüzde 17’den yüzde 24’e çıkmış vaziyette. Hani faiz düşmüştü? Hani nas vardı, hani faiz haramdı? Gidiyorsun Merkez Bankası’ndan düşük faizle alıyorsun, gidiyorsun Hazine’ye yüzde 24’ten satıyorsun. Bunun tamamı da milletin sırtına yıkılıyor” açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere muhalefet parti liderlerine sert eleştirilerde bulundu. Sezen Aksu’yu şarkısında geçen ifadeler nedeniyle “sorumsuz” ve “şuursuz” sözleriyle hedef alan Bahçeli, “Yazdığı ucube bir şarkının sözleri arasında, Hz. Adem ve Hz. Havva’ya ‘cahil’ diyen sorumsuz ve şuursuz bir sanatçının alamet olarak bindiği sefalet ve rezalet hali dünyevi kıyamet olan cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki serçe isen serçeliğini bil. Sakın kuzgunluğa heves etme” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı