Aşevi, pazartesi günü uygun bir yere taşınacak

Saadet Partisi ve MİLKO kuruluşlarının Malatya’da açtığı aşevi, valilik ile yapılan görüşmeler sonucunda pazartesi günü başka bir yere taşınacak…

ÇEVRE 16.03.2023, 04:35
2
Aşevi, pazartesi günü uygun bir yere taşınacak
Haber: Ali Ekber
Malatya Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da Saadet Partisi’nin kurduğu aşevi çadırının kaldırılmasını talep etmişti. Kamuoyunda tepkiyle karşılanan karara gösterilen tepkilerin ardından açıklama yayınlayan valilik, alana konteyner çarşı kurulacağını açıkladı. Malatya Valisi Hulusi Şahin ile görüşen Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, “Valilik bize uygun bir yer önerdi. Bizim de tasarruflarımız var. Ya çadır kentlerinin bulunduğu alana ya da karavanların olduğu yere aşevimizi tekrar kuracağız” dedi.

Depremin ikinci gününden itibaren Malatya’da günlük 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtan Saadet Partisi ve MİLKO kuruluşlarının kurduğu aşevinin, valilik tarafından ani bir şekilde kaldırılması talep edildi. Yaşanan görüşme trafiğiyle birlikte aşevinin uygun bir yere taşınmasına karar verildi.

Afetten etkilenen kentlerden biri olan Malatya’da çalışmalarını yürüten Millî Görüşçü kuruluşlar, depremin ikinci gününden itibaren 10 bin kişiye sıcak yemek hizmeti veren aşevi çadırı kurdu. Malatya merkezde kurulan çadır, geçtiğimiz günlerde Vali Yardımcısı Mehmet Öz tarafından ziyaret edildi ve iki saat içerisinde kaldırılması talep edildi. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından tepki gören karar sonrasında Malatya Valiliği ve Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay arasında görüşme gerçekleşti. Yaşanan görüşmeyi anlatan Saadet Partisi İl Başkanı Canbay, “Vali yardımcısının ziyaretinin ardından vali ile görüşmek için yola çıktım. Valilik binasına gittiğimde valinin orada olmadığı için görüşemeyeceğimizi belirttiler. Saat 17.30 sularında valimiz beni aradı. Bana bir olumsuzluk yaşandığını ve orada yıkılan Malatya çarşısı yerine esnafımız için konteyner çarşı kurulacağını ifade etti. Çok düzgün bir üslupla bu projeyi anlattıktan sonra, ben de aşevimize gelen vali yardımcısının da aynı üslupla konuşsaydı sorun olmayacağını ifade ettim. Sonuçta esnafımız zarar görmüş, elbette bizler de üstümüze düşeni yaparız. Vali beye de teşekkür ettim” dedi

Vali ile yaptıkları görüşmeden sonra Vali Yardımcısı Mehmet Öz’ün bir kez daha aşevi çadırını ziyaret ettiğini kaydeden Canbay, “Vali yardımcımız telefon görüşmesinin ardından bir kez daha çadırımıza geldi. Bu kez öğlen saatlerinde gösterdiği tavırdan farklı olarak konuştu. Olayı yumuşatmak adına güzel cümleler kurdu. Ben de orada eğer öğlen ziyaretinizde bu üslubunuz olmuş olsaydı hiçbir sorun yaşanmayacağını ifade ettim. Daha sonra kendisine yemek ikram ettik” ifadelerini kullandı.

Canbay, valiliğin pazartesi gününe kadar çadırın kaldırılması için zaman tanıdığını belirttiği ifade ederek, “Pazartesi gününe kadar zaman tanındı. Valilik bizlere uygun gördükleri birkaç yerin ismini söylediler, hatta çadırın kaldırılmasında araç ve personel yardımı yapabileceklerini dahi ifade ettiler. Bizler de uygun olacağını düşündüğümüz iki yeri yani çadır kentlerin hemen yanında bulunan bir alanı veya karavanların olduğu yeri beyan ettik. Onlar da bu yerlerin uygun olacağını kaydetti. İnşallah bugün aramızda görüşerek bu iki yerden birine pazartesi günü taşınacağız” dedi.

Depremzedelerin dışında askerlerin, polislerin yanı sıra felaketin ilk günlerinde arama kurtarma personellerinin de çadır hizmetinden faydalandığını kaydeden Canbay, depremin ikinci gününden bu yana on binlerce kişiye yemek hizmeti sunduklarını belirtti. Aşevinin hiç kapanmadığının altını çizen Canbay, Ramazan sonuna kadar da aşevi çadırının yemek dağıtmaya devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı