Asgari ücrete ara zam: Asgari ücret ne kadar olur? İşte ilk tahmin...

Asgari ücret ne kadar olur? Yüksek enflasyonun seyretmesiyle asgari ücret için temmuz ayında ara zam gündeme geldi... Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılır? Asgari ücret temmuzda ne kadar olur?

EKONOMİ 17.06.2022, 13:10
7
Asgari ücrete ara zam: Asgari ücret ne kadar olur? İşte ilk tahmin...
Türkiye yüksek enflasyon oranı alım gücünü düşürdü. Asgari ücretli başta olmak üzere tüm çalışanların TL’si günden güne eriyor. Geçim derdinin had safhaya ulaştığı Türkiye’de asgari ücret için temmuz ayında zam geleceği sinyalleri yoğunlaştı… Peki asgari ücret temmuz ayında ne kadar olur? Asgari ücrete ne kadar zam yapılır? İşte tüm detaylar…

Asgari ücret rakamının alım gücünün düşmesi karşısında ikinci kez artırılması yeniden gündemde… Ekonomist Prof. Volkan Öngel, asgari ücret için yapılacak ara zamma ilişkin görüşlerini paylaştı. Ekonomist Öngel, ara zam ile birlikte asgari ücret rakamının kaça çıkabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Volkan Öngel, asgari ücrete ara zam yapılacak olmasına ilişkin görüşleri şöyle:
“Özellikle Mayıs ayı başından beri farklı zamanlarda dile getirilen Asgari Ücret ile ilgili yıl içerisinde düzenleme olabileceği yönünde ki söylemler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in enflasyon tahribatlarına karşı çalışanları korumak vazifemiz açıklamasından sonra hız kazandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay arasında dün gerçekleşen görüşme sonrasında yapılan açıklamalar ise bu düzenlemenin artık çok uzak olmadığını düşündürüyor. Özellikle sabit gelirlinin yaşam şartlarında enflasyondan kaynaklı tahribatların giderilmesi düşüncesi göz önüne alındığında yıl başında yapılan asgari ücret zammına ek olarak yüzde 30 civarında bir artışın yapılabileceği görülüyor.”

Yüzde 30 oranında yapılacak artışın gerçekleşmesi durumunda net 4 bin 253 lira 40 kuruş olan asgari ücret seviyesinin 5500 TL üzerine çıkarak 5 bin 529 TL olabileceğini söyleyen Volkan Öngel, “Tabii en çok konuşulan konulardan olan bu artışın işverenler tarafından nasıl karşılanacağı sorusu içinde özellikle sosyal güvenlik prim ödemelerinde bir devlet desteğinin olabileceği düşünülüyor.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı