Son Dakika

Asgari ücrete bir zam daha mı geliyor! İşte çok konuşulacak o iddia

Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayında asgari ücrete zam yapıldığını açıklamıştı. Ancak TL'deki değer kaybı ve yaklaşan seçimlerin etkisiyle kulisler de asgari ücrete Kasım da zam yapılacağı konuşuluyor.

EKONOMİ 19.08.2022, 18:25
3
Asgari ücrete bir zam daha mı geliyor! İşte çok konuşulacak o iddia
Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5500 lira olduğunu açıklamıştı.
Asgari ücret zammı konusunda gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle birlikte 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de tüm detaylar kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Son olarak Kayseri’de Femaş Metal Sanayi işçileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını bir kez daha araladı.
Kanun gereğince asgari ücrete bir yıl arayla en az bir defa zam yapılması göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen yeni zamla birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunlulukta tamamen ortadan kaldırılmış oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada ise "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte 2023 Ocak ayı öncesinde yeni bir zam daha geleceği belirtildi. Ankara Kulislerinden gelen son iddialara göre ise Kasım ayında asgari ücrete zam yapılacağı ve yeni asgari ücretin 6 bin 700 lira olacağı söylendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı