Asgari ücrete ikinci zam bekleniyor!

3600 ek gösterge ve asgari ücrete ikinci zam düzenlemelerinin Haziran ayında Meclis’e sunulması beklenirken, bu düzenlemelerin Meclis tatile girmeden Temmuz ayında yasalaşması planlanıyor.

GÜNDEM 19.05.2022, 07:30
18
Asgari ücrete ikinci zam bekleniyor!
Milyonlarca memur ve işçi, büyük bir beklenti içinde Temmuz ayını bekliyor. Çalışanlar, Haziran ayında TBMM’ye getirilmesi planlanan 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ikinci zam düzenlemelerinin Meclis tatile girmeden Temmuz ayında yasalaşmasını umut ediyor.

Uzun bir süre sadece vaat olarak kalan 3600 ek gösterge ile ilgili iktidar, bu yılın başında adım attı. Konu ile ilgili gerçekleştirilen iki toplantıda memur tarafı taleplerini sunarken, iktidar kanadı ise halen teklifini sunmadı. Önceki hafta gerçekleştirilmesi planlanan ve bakanlığın teklifini sunması beklenen toplantı yine bakanlık tarafından ertelendi. Böylece 3600 ek gösterge ile ilgili taslağın hazırlanması ertelendi. Memurların konuya tepki göstermesi sonrası ise bakanlık, taslağın ay sonunda hazırlanacağı ve Haziran ayında Meclise sunulacağı yönünde açıklama yaptı. Memur tarafı ise söz değil, adım görmek istediklerini belirtti.

Çalışanların merakla beklediği bir diğer konu ise asgari ücrete ikinci bir zam yapılmasını düzenleyen çalışma oldu. İktidar kanadı, yılın başlarında konuyu gündeme taşımış ve asgari ücrete ikinci bir zam yapılabileceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Yakın zamanda ise gazetemizin konu ile ilgili iktidarın bir çalışma içinde olduğu yönünde yapmış olduğu haber gündemde geniş yer tutmuştu. Bakanlık ve iktidar kurmaylarının yaptığı açıklamalar da zam ile ilgili çalışma iddialarını güçlendirdi. Konu ile ilgili çalışmanın Haziran ayında Meclise sunulması ve Temmuz ayında yasalaşması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı