Aşı yaptırmayanlar dikkat! Gerçeği açıkladı

Vaka sayılarıyla birlikte yoğun bakımlarda da artış olduğunu belirten eski Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, "Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız" dedi.

GÜNDEM 28.07.2021, 02:00
7
Aşı yaptırmayanlar dikkat! Gerçeği açıkladı
Vaka sayılarıyla birlikte yoğun bakımlarda da artış olduğunu belirten eski Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, "Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız" ifadelerini kullandı.  Koronavirüs salgınını bitirmek için doktorların tek çözüm yolu olarak sunduğu aşıyı Türkiye'de yaptırmayan 23 milyon insan var. Eski Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Cinel de bu rakamlardan yola çıkarak, yoğun bakımlardaki son durumu anlattı ve aşı olmanın önemine vurgu yaptı.

NTV'ye konuşan Cinel dördüncü dalganın aşısızları vuracağını belirterek, "20 hastanız var yoğun bakımda diyelim. Aşılı olmayanların sayısı 19. Şu anda yoğun bakımlarımızda yavaş yavaş artışı görme dönemine giriyoruz. Elimizdeki hastaların aşılı olmadığını görüyoruz." dedi.

İkinci dozdan 15 gün sonra vücudun bağışıklık geliştirdiğini hatırlatan Cinel, "Bir tane aşılıyı kontrol ediyorsunuz o ikinci dozunu olmuş ancak ikinci dozdan iki gün sonra hastalığa yakalanmış. İkinci aşıdan 15 gün sonra bağışıklık gelişiyor. Aşıya karşı 'ben sonra olurum' deme lüksünüz yok. Sırası gelenlerin mutlaka üçüncü doz aşılarını olması gerekiyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Cinel sözlerini şöyle sürdürdü:
Aşı olanların organ fonksiyon bozukluğu geliştirmediğini görüyoruz. Yoğun bakımlarda şu anda hali hazırda yatan mRNA aşılarının iki doz olduktan sonra ve 15 gün geçtikten sonra yoğun bakımlara düşen neredeyse yok. Ölmek istemiyoruz, yoğun bakımlara düşmek istemiyoruz, hastanelerde yatacak kadar ağır geçirmek istemiyoruz bu hastalığı. Bunun tek çözümü aşı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı