Asistan hekimler de ayrıma uğradı!

Asistan hekimlerin nöbet ve ek ödeme bilgisi sadece bakanlığa bağlı hastanelerde uygulamaya konulurken, üniversite hastanelerinde bu uygulama şimdilik yönetmelikte yer almıyor.

GÜNDEM 09.09.2022, 05:40
2
Asistan hekimler de ayrıma uğradı!
Sağlık Bakanlığı’nın ‘Beyaz Reform’ kapsamında 12 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçirdiği Ek Ödeme Yönetmeliği’nde skandallar serisinde varan 3 oldu. Hemşirelerin emeğini yok sayan, sağlık çalışanlarının emeklilik ücretlerinin düşüşüne zemin hazırlayan yönetmelik, asistan hekimler arasında da ayrım yaptı.

Yürürlüğe sokulan yönetmelik ile ek ödemeden sadece eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan asistan hekimler yararlanabiliyor. YÖK’e bağlı üniversite hastanelerinde görev yapan asistan hekimler ise kapsam dışı bırakıldı. Yönetmeliğin neden olduğu bu ayrım sonucunda eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan asistan hekimler ile aynı işi yapan üniversite hastanelerindeki asistan hekimler arasında ücret farkı iki katına çıktı.

Yönetmeliğin neden olduğu ayrımcılık ile ilgili itirazları sonucu YÖK’ün konu ile ilgili çalışma başlattığını ancak halen bir gelişme yaşanmadığını belirten TTB Merkez Konsey Üyesi Ahmet Karer Yurtdaş, 15 Eylül’e kadar bu ayrımın sonlandırılmasını aksi takdirde asistan hekimlerin iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı. Yurtdaş, çalışma barışını bozan böylesi bir yönetmeliğin kabul edilemez olduğunu ifade ederek eşit işe eşit ücret talepleri ile ilgili bir kez daha çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı