Asker eşlerine dil uzatmıştı: Nagehan Alçı'ya kötü haber

İktidara yakın gazeteci Nagehan Alçı'ya İstinaf Mahkemesinden kötü haber geldi. Mahkeme asker eşleri için skandal ifadeler kullanan Alçı hakkında verilen dava ret kararını kaldırdı.

GÜNDEM 17.06.2022, 16:15 17.06.2022, 18:40
17
Asker eşlerine dil uzatmıştı: Nagehan Alçı'ya kötü haber

İktidara yakın gazeteci Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 2010 yılında tartışmaya neden olan bir Twitter paylaşımında bulunmuş, ve “Bizim askerlerin eşleri ve sevgilileri de Güneydoğu'daki gaziler için marif takvimine soyunsun!” demişti.

Alçı'nın skandal sözlerinin ardından eşi hava pilot yarbay olarak görev yapan Püren Ödemiş,  İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat talepli dava açmıştı.
Davaya bakan mahkeme husumet yönünden ret kararı vermiş ve özetle "Davalı bir topluluğu hedef aldı. Davanın, topluluk temsilcisi tarafından açılması gerekir. Davacının (Püren Ödemiş) 'taraf' sıfatı yok. Bu nedenle aktif husumet yönünden davanın reddi gerekir" denilmişti.

Mahkemenin Eylül 2020 tarihli bu kararına Ödemiş'in avukatı Necip Şenel itiraz etti. İtiraz üzerine dosyaya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi baktı. Daire, yerel mahkeme kararını kaldırdı.
Dairenin kararının gerekçesinde şu hüküm yer aldı: "Davacı (Püren Ödemiş) tüm asker eşleri adına değil kendi adına dava açmış. İhlal edildiği iddia edilen kişilik hakkı davacının kişilik hakkıdır. Bu durumda davacının taraf sıfatı bulunuyor. Taraf sıfatı olmadığı gerekçesi ile dava şartı yokluğunda ret edilmesi doğru olmamış."
İstinaf Mahkemesi yerel mahkemenin kararını kaldırıldı. Dosya, yargılamanın yeniden yapılması için mahkemesine gönderildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı