Asker Hastanesi şehitleri anıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Edirne Asker Hastanesi şehitlerini anma programı düzenledi.

GÜNDEM 03.10.2022, 07:30
3
Asker Hastanesi şehitleri anıldı
Edirne Asker Hastanesi, Sultan II. Abdülhamid Han’ın emriyle Balkanlar’da, Çanakkale’de ve Galiçya’da yaralananlar için yaptırılmıştı. 52 bin şehidin metfun olduğu Edirne Asker Hastanesi şehitliğinde düzenlenen anma programında konuşan AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, “Şehitlerimizin bize miras bırakmış oldukları; cesaret, fedakârlık, azim, iman ve inançla ilgili kararlılıklarını gelecek nesillere aktarmanın mücadelesini vermekteyiz” ifadelerini kullandı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Sultan II. Abdülhamid Han’ın emriyle Balkanlar’da, Çanakkale’de ve Galiçya’da cihat eden Mehmetçiğin tedavisi için yapılan Edirne Asker Hastanesi’nde anlamlı bir anma programı düzenledi. 52 bin Mehmetçiğin şehit olarak defnedildiği bir de şehitliği bulunan Edirne Asker Hastanesi, ecdadımızın gösterdiği mücadeleyi ortaya koyan önemli bir eser. AGD Edirne Şube Başkanlığı tarafından Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde düzenlenen anma programında, vatan için mücadele eden kahraman ecdadımız ve şu an orduda kahramanca görevini yapan askerlerimiz için dua edildi. AGD Edirne Şubesi tarafından düzenlenen programa Edirne Valimiz Sayın Kürşat Kırbıyık, Vali Yardımcısı ve Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, Edirne İl Jandarma Kmt. Albay Taşkın Keleş, Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ve vatandaşlar katıldı.

*Programda kısa bir konuşma yapan AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, “Geçmişini iyi bilenler, geleceğe emin adımlarla yürürler. Türkiye’nin her tarafında şehitlerimizle alakalı şehitlerimizi anmaya dönük çalışmalar yapılıyor. Tabii şehitlerimizi anmak, yıl içerisinde böyle etkinlikler yapmak çok önemlidir. Ama daha önemli olanı var, o da şehitleri anlamak. Şehitlerimizin bize miras bırakmış oldukları; cesaret, fedakârlık, azim, iman ve inançla ilgili kararlılıklarını gelecek nesillere aktarmanın mücadelesini vermekteyiz. Biz bu milletin aslıyız. Bu milletin özüyüz, kendisiyiz, kimliğiyiz. Milletimizin değerleriyle, bu milletin evlatlarını buluşturmak en temel vazifemizdir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı