Atanmış Bakan’dan siyasi hezeyanlar! Önce eti, samanı millileştirseniz

Türkiye’de vatandaş, yüksek et, süt ve sebze-meyve fiyatlarından, üreticiler de yüksek maliyetler yüzünden kazanamamaktan yakınsa da Tarım Bakanı, muhalefete akıl satmayı tercih ediyor!

GÜNDEM 03.02.2023, 04:35 03.02.2023, 12:04
1
Atanmış Bakan’dan siyasi hezeyanlar! Önce eti, samanı millileştirseniz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, önceki gün katıldığı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi 25. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ankara’nın üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan bir kent olduğunu söyledi. MÜSİAD’ın hayırlı işlerin öznesi durumunda olduğunu ifade eden Kirişci, MÜSİAD’ın her türlü vesayete, darbe girişimine, sivil otoriteye karşı olan her türlü anlayışa karşı dik durduğunu bildirdi.
Kirişci, Türkiye’nin su stresi altında olduğuna işaret ederek, “Sanayici kardeşlerime de sesleniyorum. Eğer kullandığınız suları dikkatli kullanır, yeniden kazanımı yoluna gidersek biz burada da yüzde 50 tasarruf sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Tasarruf edebileceğimiz her bir damla ülkemizin aydınlık geleceğine bir katkı olacaktır” dedi.

İstikrar, ekonomi ve iş insanlarının birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kirişci, şöyle devam etti:

Kirişci, Millet İttifakı’nın bir araya geldiğini ama ekranda bir tane Türk bayrağı olmadığını iddia ederek, “Bu ülkenin bağımsızlığını ve istiklalini, istikbalini simgeleyen bir bayrak yok. Yazıklar olsun size. Ne diyeyim?” ifadelerini kullandı.
Tarım Bakanı, muhalefet partilerine kinini kusarken, vatandaş ise “bir zamanların tarım ülkesi” olan Türkiye’de gıdaya erişmekte zorlanıyor. Gıda enflasyonu Aralık ayında yıllık bazda yüzde 77’ye gerilerken(!), et, süt ve sebze-meyve gibi kalemlerde yüksek fiyatlar hala sürüyor. Ucuz ekmek büfeleri, belediyelerin ucuz et-kıyma satışları vatandaşların uzun kuyruklar oluşturmasına neden oluyor. Daha birkaç sene önce kurulan patates-soğan tanzim çadırları da hafızalardaki tazeliğini korurken, Bakan’ın, üstelik kendi sorumluluk alanındaki fiyaskoyu da görmezden gelerek yaptığı nefret dolu açıklamaları tepkiye neden oluyor.
“Önümüzde 14 Mayıs’ta, tarihi de aşağı yukarı belli olan bir seçim var. İki gün önce yayımlanan bir sözde mutabakat metni diyorum. Metinden başka her şeye benzer. Ben şu haykırışı yapmak istiyorum. Biz bu ülkede yüzde 20 olan savunma alanındaki yerlilik ve millilik oranını yüzde 80’lere çıkardık. Ama biz bu ülkede muhalefeti millileştiremedik, asla yerlileştiremedik.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı