Atilla Yeşilada, AKP'deki çöküşü yazdı: Erdoğan havlu atacak!

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, bugünkü yazısında AK Parti ve MHP ittifakı'nın havlu atacağı değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 16.09.2021, 19:25
10
Atilla Yeşilada, AKP'deki çöküşü yazdı: Erdoğan havlu atacak!
Yatırım Rehberi Atilla Yeşilada bugünkü yayınladığı yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a dikkat çeken uyarılarda bulundu. AK Parti'deki çöküşe dikkat çeken Atilla Yeşilada yazısında, Erdoğan ve AKP- MHP ittifakının bu kış havlu atacağını düşündüğünü yazdı.
İşte, Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'nın dikkat çeken o yazısı:
"Bu yazacaklarımı anket şirketleri ve siyaset uzmanları kavramadı ama ekonomistler çok iyi bilir. Seçmenin karnı tok olduğunda ideoloji, etnik kimlik, mezhep, özgürlükler, deplasmanda kazanılan askeri başarılar gibi konular parti tercihini etkiler. Ama aç insanlar sadece onları aç bırakanlardan intikam için oy kullanır.
Erdoğan ve AKP-MHP ittifakının bu kış havlu atacağını düşünmemin dört temel nedeni var:
Covid-19 kapanma ve kapatmaları geri gelecek.
Gıdanın yanına bir de kira enflasyonu eklendi, elektrik dağıtım şirketleri de zararda, acilen zam istiyor. Bunlar yapısal sorunlar. Ekonomi politikası değiştirerek veya perakende mağazasını basarak çözemezsiniz.  Yapısal reformlar lazım, mesela elektrik üretiminde yeşil ve yerli enerjiye dönmek. Mesela, tarımda hektar başına verimi artırmak için çiftçiyi yoğun biçimde eğitmek.
Üçüncü neden göçmenler. Halk artık bıktı. Yalnız işleri çaldıkları için değil, sosyal yaşama uyum sağlayamadıkları için. Türkiye’de kayıtlı-kayıtsız en az 6 milyon göçmen var. Yani, nüfusun nerdeyse %8’i son 5 yıl içinde mahalleye geldi. Akıl almaz bir sosyal yabancılaşma yaşıyor Türkiye.
Dördüncü neden ise yukarda uzun uzun uzadıya anlattığım işsizlik"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı