Atilla Yeşilada Bakan Nebati'nin gitmesinden korktu: Yeter ki kal ya

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada kaleme aldığı yazısında Bakan Nureddin Nebati'nin dolar kuru ve enflasyon mesajlarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

EKONOMİ 15.01.2022, 13:40
6
Atilla Yeşilada Bakan Nebati'nin gitmesinden korktu: Yeter ki kal ya
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada kaleme aldığı yazısında çarpıcı ifadeler kullandı. Atilla Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle ilgili, “Herkes ünlü sporcu ve yıldızları takip eder ya, benim hayranı olduğum kişilikler Ekonomi Bakanları. Çünkü, hep büyüyünce  ekonomi bakanı olmak istedim. Rahmetli Unakıtan, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, ve adeta bir kardeş gibi bağrıma bastığım Berat Albayrak…..  Odamda hepsinin mayolu posterleri var. Ama, açık konuşayım, Sevgili Nurettin Nebati hepsinin papucunu dama attı. Geçen gün bir kulis haberi çıktı, Başkan Erdoğan Nebati’den rahatsız diye vallahi, yüreğim çarptı. O giderse ben 10 YouTube videosu ve 15 makalelik malzemeden olurum bir gecede.” dedi.
Bakan Nebati’nin enflasyon mesajlarına dikkat çeken Atilla Yeşilada, “Öylesine rahatladım ki, aylık enflasyon Ocak’ta düşecek. Yıllık ise yaz aylarında gerileyecek. 2023 Haziran seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğiz. Abi, yeter ki ekonomin kaptan köşkünde sen kal ya. 2023’de değil 2024’te seçime deflasyon eşliğinde gireriz, ben 2 yıl daha sırtından trafik yaparım.” diye yazdı.
Atilla Yeşilada, “Dünya ekonomisinin ufku karardı” başlıklı yazısında, “Artık kur sorunu yok, o mecraına girdi” ve “Enflasyonu yaz aylarında atlatırız” diyen Nebati Abim eminim bu dev araştırma örgütlerinden daha iyi biliyor. Ben onun gözlerindeki ışıltıya bakıyorum zaten.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı