Atilla Yeşilada dolar beklentisini açıkladı: Haziran’a kadar dolar...

Atilla Yeşilada para piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirirken dolar kuru beklentilerini paylaştı. Yeşilada ayrıca TCMB Başkanı Kavcıoğlu hakkında da dikkat çekici ifadelerde bulundu.

EKONOMİ 02.05.2021, 12:15
23
Atilla Yeşilada dolar beklentisini açıkladı: Haziran’a kadar dolar...
Dr. Artunç Kocabalkan’ın YouTube kanalına konuk olan ekonomist Atilla Yeşilada para piyasalarında olup bitenleri analiz ederken dolar kuru için haziranda düzenlenecek NATO Zirvesi'ni işaret etti.
ABD kanadından gelen f-35 ve sözde ermeni soykırımı haberleri Türk Lirası’nın dolar karşısında yeniden bir değer kaybetme sürecine girmesine neden oldu. Bu gelişmeler ışığında Haftanın son işlem günü 8.30 TL seviyesinde kapatan dolar kuru için Atilla Yeşilada önümüzdeki süreçte olabilecekleri açıkladı.
ABD’nin elinde koz olarak beklettiği Halkbank davasının Türkiye’de bir dolar şokuna neden olabileceğini belirten Yeşilada Haziran ayında NATO zirvesinde gerçekleştirilecek Erdoğan, Biden görüşmesinden önce kurda bir gerileme beklemediğini ifade etti. ABD kanadından gelen s400 ve sözde erkeni soykırımı haberlerine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklenenin aksine yumuşak karşılık verdiğini belirten Yeşilada önümüzdeki döneme ilişkin dolar beklentisini şu sözlerle anlattı:
“Sayın Erdoğan’ın makul davranması güzel bir başlangıç olmasına rağmen Türkiye’nin önüe gelebilecek şokları engelleyecek durumda değil. Hala Halkbank kararı bekliyoruz. 3 Mayıs’ta dava olacak karar açıklanacak diye yorumlar var. Ondan sonra bir Halkbank şoku yaşayacağız. Dolayısıyla Haziran sonundaki Biden Zirvesi çok büyük önem kazanıyor. Bu tarihe kadar çok dalgalı ve yüksek bir dolar kuru bekliyorum.”
Dolar kuru ile ilgili beklentilerini bu sözlerle anlatan Atilla Yeşilada geçtiğimiz hafta  yılın ikinci enflasyon raporunu sunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'yla ilgili de çok konuşulacal ifadelerde bulundu. Konuşmasında Şahap Kavcıoğlu'na acıdığını ifade eden Yeşilada şöyle konuştu:
"Samimi olarak hissimi söyleyeyim ben Prof. Kavcıoğlu için samimiyetle üzülüyorum. Çünkü yapabileceği hiçbir şey yok. Kavcıoğlu oraya bir görevi icra etmek için getirilmiş. Kendisine söyleneni yapıyor. İşin kötüsü önüne bir yıllık strateji de koyulmamış. Kararlar Saray'da anlık alınıyor. Ne olacağını bilmeden, cevabını bilmediği ve veremeyeceği sorulara cevap vermek zorunda kalıyor ve toplum tarafından hedef alınıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı