"Avrupa'da enerji karneye bağlanabilir"

Avrupa Komisyonu'nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, Avrupa'da yaşanan enerji krizine çözüm için "Bazı ülkelerde enerji karneye bağlanabilir" dedi.

EKONOMİ 08.09.2022, 13:10
2
Avrupa Komisyonu'nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, Avrupa'da yaşanan enerji krizine çözüm için, "Gelecek kış tarihin en kötülerinden biri olabilir. Bazı ülkelerde enerji karneye bağlanabilir" dedi.
Paolo Gentiloni, Der Spiegel'e verdiği röportajda, Ukrayna Savaşı'yla birlikte başlayan enerji krizini değerlendirdi. Kış aylarında enerji arzına ilişkin sıkıntıların sürmesi durumunda uygulanacak sağlam bir plan olması gerektiğini belirterek, "Hatta bazı ülkelerde enerji karneye bağlanabilir ve işsizlik artarsa Avrupa yeni ekonomik canlandırma programları düşünmeli" diye konuştu.
Gentiloni, bir süre önce yaptığı bir başka açıklamada, Rusya'nın Avrupa Birliği'ne (AB) doğal gaz akışını durdurmasına ilişkin, "Putin'in kararlarından korkmuyoruz. Rusya'nın doğal gazı bir silah olarak kullanacağını tahmin ediyorduk ve bu baskıya dayanmaya kararlıyız. Putin'in kararlarından korkmuyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı