Avrupa’dan Hindistan varyantı için iyi haber

Avrupa’dan Hindistan varyantı için iyi haber geldi. Avrupa İlaç Ajansı aşı bölümünün başında yer alan Cavaleri, mRNA aşısının Hindistan mutasyonunda etkili olabileceğini açıkladı.

DÜNYA 12.05.2021, 20:20
13
Avrupa’dan Hindistan varyantı için iyi haber
Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınında aşılama uygulaması devam ederken bir yandan da virüsün yeni varyantları nedeniyle endişe yaşanıyor. Hindistan’da günlük 400 bin vaka sayısına neden olan Hindistan varyantı giderek çok sayıda ülkeye yayılıyor. Türkiye’de de tespit edilen Hindistan varyantına ilişkin Avrupa’dan ümit veren bir haber geldi.
Avrupa İlaç Ajansı aşı bölümünün başında yer alan Marco Cavaleri, mRNA aşısının Hindistan mutasyonunda etkili olabileceğini duyurdu.
Cavaleri, "mRNA aşılarının Hindistan mutasyonunun etkisiz hale getirebileceğine dair ümit verici kanıtlar görüyoruz" dedi. Cavaleri, EMA tarafından Curevac, Novavax, Sputnik V ve Sinovac aşılarının incelemesinin devam ettiğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), B.1.617 isimli Hindistan mutasyonunun daha bulaşıcı göründüğünü ve "endişe verici" olarak sınıflandırıldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı