Avukat Turgut Kazan'dan flaş Sedat Peker açıklaması: Göstermelik...

Ünlü Avukat Turgut Kazan, Sedat Peker hakkında çıkartılan yakalama kararının 'göstermelik' olduğunu söyledi.

GÜNDEM 28.05.2021, 08:50
13
Avukat Turgut Kazan'dan flaş Sedat Peker açıklaması: Göstermelik...
Ünlü Avukat Turgut Kazan, yaptığı açıklamalarla Türkiye gündemini sarsan Sedat Peker hakkındaki yakalama kararının "göstermelik" olduğunu söyledi.
Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'a konuşan avukat Turgut Kazan, “Peker’in ‘belki konuşmaz’ diye yurtdışına çıkışına seyirci kalındığını” belirtirken, kararın “göstermelik” olduğunu ifade etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından destek açıklaması yapılmasının yakalama karar için “işaret fişeği” olduğu değerlendirmesi yapan Kazan, “Bunun, asla pisliğe karşı bir mücadele izi taşımadığını görüyorum. Yakalama kararı ilk bulunduğu yer anlaşıldıktan ya da ilk video dinlendikten sonra çıkarılabilirdi. Yakalama kararı göstermelik” dedi.
Kazan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sedat Peker’in yakalanmasına imkân verilmeyeceğini de dile getirdi.
Öte yandan Soylu’nun Habertürk televizyondan eski AKP’li bakanları hedef almasını hakkında değerlendirmelerde bulunan Kazan, “Soylu, Cumhurbaşkanı’na ne kadar bağlı olduğunu söylerken, çizgi aşılırsa başkaları için söylediği şeyler gibi başka şeyler de söyleyebileceğini ortaya koydu. O nedenle Soylu’ya sahip çıkmak bir çeşit zorunluluk haline geldi” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı