Avusturya'da Zelenskiy'nin konuşması sırasında meclisi terk ettiler

Ukrayna'da aşırı sağcı milletvekilleri, Devlet Başkanı Zelenskiy'nin video konferans konuşması sırasında meclisi terk etti.

GÜNDEM 31.03.2023, 21:25
2
Avusturya'da Zelenskiy'nin konuşması sırasında meclisi terk ettiler
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, meclis konuşması sırasında ülkesindeki savaşın 400. gününde olduğunu hatırlatarak, Rus güçlerinin geri çekildikleri bölgelerde mayın ve tuzak bıraktıklarını, bu durumun sivil halkın ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu dile getirdi. Konuşmasının ardından Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) temsilcileri, meclis oturdukları yerlere barış ve tarafsızlık yazan pankartlar bırakarak, Zelenskiy'nin konuşmasının ülkenin tarafsızlığına zarar verdiğini savundu. Avusturya, daha önce Ukrayna'ya askeri olarak destek veremeyeceğini ancak siyasi olarak Kiev'i desteklediğini açıklamıştı.
Zelenskiy'nin konuşmasının ardından söz alan Avusturyalı milletvekilleri, FPÖ'nün tutumuna tepki göstererek, yapılan eylemlerin Moskova'nın talebiyle yapıldığını ileri sürdü. FPÖ'nün Rusya yanlısı duruşu daha önce de eleştirilere neden olmuştu. 2018 yılında FPÖ milletvekili Karin Kneissl'in dışişleri bakanlığı yaptığı sırada düğününde Rusya lideri Vladimir Putin'le dans etmesi tepki çekmişti. Avusturya'nın "mutlak tarafsızlığı" 1955 yılından beri anayasasında yer alıyor.
Zelenskiy, konuşmasında tarafsızlığın askeri ve jeopolitik açıdan olacağını ancak etik açıdan bir tarafsızlığın söz konusu olmayacağını belirterek, Ukrayna'ya destek olan herkese teşekkürlerini sundu. Meclis Başkanı'nı ve diğer parlamenterleri, ülkesinde yaşananları daha iyi anlamak için davet eden Zelenskiy, ülkesinin sorunlarının diğer ülkelerin de sorunu olduğunu söyledi.
Ukrayna'daki savaşın devam etmesi nedeniyle ülke içinde siyasi gerilimler artıyor. Zelenskiy, meclis konuşması sırasında ülkesinin toprak bütünlüğünü korumak için mücadele ettiğini vurgulayarak, "Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü bizim için kırmızı çizgimizdir" dedi. Sözlerinin ardından aşırı sağcı milletvekilleri meclisi terk etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı