'Ay Yıldız Yerleşkesi' inşaatı da yandaş şirkete teslim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle dün temelleri atılan Ay Yıldız Yerleşkesi’nin inşaatı yandaş şirket tarafından yapılacak.

GÜNDEM 31.08.2021, 12:40
25
'Ay Yıldız Yerleşkesi' inşaatı da yandaş şirkete teslim
"Türkiye’nin Pentagon'u" olarak nitelendiren, tüm Kuvvet Komutanlıklarını ve Milli Savunma Bakanlığını bir araya getirecek olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle dün temelleri atılan Ay Yıldız Yerleşkesi’nin inşaatı yandaş şirket tarafından yapılacak.
Filiz Pehlivan’ın Yetkin Report’taki yazısına göre, Ay Yıldız Yerleşkesi inşaatının yüklenicilerinden birinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da yapan Rönesans şirketi olduğu öğrenildi.
Pehlivan, “Daha önce Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankara ve İstanbul’daki MİT karargâhları gibi önemli yapılar da Rönesans tarafından üstlenilmişti. Erdoğan ile, sahneye davet edilen Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak arasında geçen konuşmayla inşaatın bitiş tarihi konusunda da bilgilendik. Aslında Rönesans İnşaat’ın açılış tarihi olarak 29 Ekim 2023’ü belirlediğini, öne çekilmesinin isteneceğini anlayınca, 30 Ağustos tarihini açıkladığını gördük. Ancak, Cumhurbaşkanı, Ilıcak tarafından öne alınmış tarih olan 30 Ağustos’un söyleneceğini beklemiyor olacak ki, talebini yineleyince, yeni tarih 19 Mayıs 2023 olarak ilan edildi” ifadelerini kullandı.
Pehlivan, şöyle devam etti:

“Siyasi otoritenin inşaat tarihleri üzerindeki baskısının işin kalitesini etkileyebildiğini, ya da işler tam olarak bitmeden açılışların yapıldığını çokça gördüğümüz halde yine klasikleşen bir “süre pazarlığına” tanık olduk. Böylesi büyük bir inşaat alanına sahip projenin uygulama süreci tek bir müteahhit tarafından, bu sürede bitirilebilecek mi? Kademeli bir süreç mi planlandı? 19 Mayıs 2023’te binaların hangileri tamamlanacak? Bu ayrıntıları zaman içinde öğreneceğiz.
Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, müteahhit firmaya inandığını ve güvendiğini, burayı kısa sürede bitireceğinden şüphe duymadığını özellikle vurguladı. Türkiye’nin yerli otomobili projesi gibi, 2023 hedefleri arasına girdiğini anladığımız “Ay Yıldız Yerleşkesi”, hükümetin “büyük alanlı, devasa” inşaat projelerinden biri olarak gündemi meşgul edecek gibi görünüyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı