Ayaklandılar! Metiner yazdı Şamil Tayyar destek çıktı: Erdoğan kızacak

AK Parti Eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Şamil Tayyar, AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner'in AK Parti'nin HDP'yi ziyaret etmesinin ardından yaptığı eleştiriye destek çıkması dikkat çekti.

GÜNDEM 04.11.2022, 22:35
3
Ayaklandılar! Metiner yazdı Şamil Tayyar destek çıktı: Erdoğan kızacak
AK Parti’nin HDP ile aynı fotoğrafta olmasına siyasilerden ve kamuoyundan tepki geldi. AK Parti içerisinden bu tavra karşı seslerin yükselmesi dikkat çekti. AK Parti Eski Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, “Artık bir karar vermeli. HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli.” diyerek AK Parti’ye seslenmişti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için geçtiğimiz günlerde  MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etmişti.Mehmet Metiner’den HDP ziyareti yorumu: AK Parti artık karar vermeli
AK Parti’nin HDP’yi ziyaret etmesi tepkilere neden oldu. Mehmet Metiner söz konusu ziyaretinde parti için ‘yeni bir sıkıntı’ oluşturacağını ifade etmişti.
AK Parti MKYK Üyesi ve Eski Milletvekili Şamil Tayyar, Mehmet Metiner’e söz konusu ifadelerine açıktan destek çıktı. Tayyar, Metiner’in tweetini alıntılayıp, “Kesinlikle. AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı