Ayçiçek yağı fiyatı devlet marketinde bile 75 liraya yaklaştı!

Ayçiçek yağı zam şampiyonluğu ile gündem olurken şimdi de devlet marketlerindeki fiyatı ile gündeme geldi. Ayçiçek yağı devlet marketi Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'nde 75 liraya yaklaştı.

EKONOMİ 22.09.2021, 08:20
7
Ayçiçek yağı fiyatı devlet marketinde bile 75 liraya yaklaştı!
Ayçiçek yağı yine gündem oldu. Son 1 yılda aldığı zamlar ile ev ekonomisinin zam şampiyonu olan ayçiçek yağı fiyatı ile ilgili dikkat çeken yeni bir detay ortaya çıktı. Devletin fahiş fiyat denetimi uyguladığı zincir marketlerde ayçiçek yağı fiyatı devlet marketinden daha ucuza satılıyor.
Millî Gazete'nin bugünkü manşetinde yer alan Onur Şehmus Şahin imzalı "Fahiş Fiyat Her Yerde!" haberde ayçiçek yağı ile ilgili şaşırtan bir detay ortaya çıktı. Hükümetin raf fiyatlarını kontrol altında tutmak ve zincir marketlere göz açtırmamak için Tarım Kredi Kooperatifi'ne açtırdığı marketlerde ayçiçek yağı fiyatının daha pahalı olduğu ortaya çıktı.
Zincir marketlere rakip olan Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde zam şampiyonluğu ile tanınan ayçiçek yağı fiyatı 73 TL olurken zincir marketlerde ise 68,50 TL'den satılıyor.
Öte yandan bir başka zam şampiyonu olarak tanınan tavuk fiyatı ise devlet marketinde zincir marketlerden 1 lira daha fazla ücrete satılıyor. Bütün tavuğun kilosu zincir marketlerde 16 TL’ye satılırken Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde ise 17 TL’ye satılıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı