Ayvalık açıklarında hareketli anlar! Yunan botu...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Türk kara sularını ihlal eden Yunan sahil güvenlik botu, Türk sahil güvenlik botu tarafından zorla çıkarıldı. Türk sahil güvenlik botunda hasar bulunmuyor.

GÜNDEM 13.06.2021, 21:20
14
Ayvalık açıklarında hareketli anlar! Yunan botu...
Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında görevli Türk sahil güvenlik botu, gece geç saatlerde Yunan sahil güvenlik botunun Türk kara sularını ihlal ederek bir grup düzensiz göçmeni geri ittiğini belirledi.
Tespiti yapan görevliler hemen botla tespit edilen bölgeye hareket etti. Sahil Güvenlik Komutanlığınca bölgeye bir bot daha gönderildiği öğrenildi.

Yunan sahil güvenlik botu, bölgeyi hemen terk etmesi yönünde yapılan telsiz çağrılarına karşılık vermemesi üzerine Türk sahil güvenlik botu üzerine sürülerek, Yunan sahil güvenlik botunu dışarı çıkarıldı. Yapılan manevralar esnasında iki bot arasında tehlikeli sürtünme anları da yaşandığı gelen bilgiler arasında. Türk sahil güvenlik botunda herhangi bir hasar meydana gelmediği öğrenildi.
Geri itilen 8 düzensiz göçmen ise Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca kurtarılarak Ayvalık'a getirildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığının, insan haklarına ve hukuka saygılı şekilde denizde ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmaya ve denizlerin güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görevinin başında olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı