Babacan: 251 şehidimizin direnişi ucube bir sistem için kullanıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babaca, 15 Temmuz darbe girişimi için "251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı" dedi.

SİYASET 13.07.2021, 16:00
5
Babacan: 251 şehidimizin direnişi ucube bir sistem için kullanıldı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kahramanmaraş 1. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Babacan, "251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı." dedi.
15 Temmuz'un sadece senede bir gün anılacak ve unutulacak bir tarih olmadığını belirten Babacan, "Bize düşen, demokrasimize sahip çıkan vatandaşlarımızın emanetine sahip çıkmaktır. O emanet, Türkiye’nin bir daha sabah erken kalkanın, gece geç yatanın darbe yapacağı bir ülke olmasına izin vermemektir. Tankların gölgesinde, namluların ucunda darbe planları yapanların, bütün heveslerini kursaklarında bırakmaktır. Halkın oylarıyla seçilmişleri silahla, baskıyla sindirmeye çalışanlara göz açtırmamaktır. Devlet kurumlarına yapılan personel atamalarında sadece ve sadece liyakati esas almaktır." dedi. 

Başkanlık sistemine eleştirilerde bulunan Babacan, “15 Temmuz Demokrasi Direnişi; güçlü, demokratik bir hukuk devleti için gerçek bir fırsat olabilirdi. Sayın Erdoğan bunu tam tersi yönde kullandı. 84 milyonu tek imzaya mahkûm ettiği bir dönem başlattı. Her türlü krizin vazgeçilmezi olan, krizlerin ortağı Devlet Bahçeli de bu yolda onu yalnız bırakmadı. 251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı" ifadelerini kullandı.

Babacan, konuşmasında AK Partili seçmenlere de şöyle seslendi:
“15 Temmuz’un ardından OHAL döneminde yaşanan haksızlıkların, içinizi sızlattığını biliyorum. KHK denen ucube bir metotla, binlerce insanımızın sorgusuz sualsiz işten atılmasından rahatsız olduğunuzu biliyorum. Bu adaletsizlikler ve kirli ilişkiler sineye çekilecek gibi değil. Devleti yönetenlerin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 28 Şubat darbecilerine sarılması gerçekten ibretlik. Yanlarına Bahçeli’yi almaları, rotayı Perinçek’e emanet etmeleri ibretlik. Gelin, 15 Temmuz Demokrasi Direnişi’ne gölge düşürmek isteyenlere, sivil siyasetimizin gücüyle derslerini verelim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı