Babacan: İlk defa büyük bir fırsat adaletsizliği oluştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Amasya İl Kongresi'nde ülke gündemi hakkında bir konuşma yaptı.

SİYASET 12.03.2021, 15:05
34
Babacan: İlk defa büyük bir fırsat adaletsizliği oluştu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Amasya İl Kongresi'nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Babacan, şunları söyledi:
"AKP hükümetinin bütün alanlarda ciddi sorunlara neden olan kararlar aldığını ifade eden Babacan, "Bugünkü iktidar döneminde biliyorsunuz, ekonomiden hukuka; sağlıktan dış ilişkilere hiçbir şey yönetilemediği gibi maalesef eğitim alanında da işler çok kötü gidiyor. Hele hele pandemi koşulları da eğitim konusu içinden çıkılmaz bir hale geldi maalesef. Türkiye’nin şu son 20 yılına baktığımızda ne yaptık, Türkiye hangi alanda başarılı oldu, hangi alanda başarısız oldu diye analiz ettiğimizde üzülerek söylüyorum ki eğitim çok geri kalan alanlardan birisi oldu. Ve pandemi şartları zaten sıkıntılı olan eğitim alanını, daha da problemli hale getirdi." 
"FIRSAT ADALETSİZLİĞİNDE İLK DEFA BU KADAR UÇURUM OLDU"
Cumhuriyet tarihinden ilk defa zengin aillelerin çocukları ile gelir seviyesi düşük ailelerin çocukları arasından ilk defa büyük bir uçurumun oluştuğunu kaydeden Babacan, "Eğitim deyince fırsat eşitliği tabii ki çok önemli. Evinde hızlı internet bağlantısı olan, eğer birkaç kardeşi okula gidiyorsa her bir okula giden çocuğumuz için ayrı ayrı tablet ya da bilgisayar imkanına sahip olan vatandaşlarımızla bu imkanlara sahip olmayan vatandaşlarımız arasında çok ciddi bir fırsat eşitsizliği doğdu. Zaten genel anlamda baktığımızda eğitimde Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman, varlıklı ailelerin çocukları ile gelir seviyesi düşük ailelerin çocukları arasında bu kadar büyük bir fırsat adaletsizliği oluşmamıştı. İlk defa böyle bir şey başımıza geliyor, ülke olarak" ifadelerini kullandı.
"TORNADAN ÇIKMIŞ GENÇLER YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
AKP'nin eğitimin konusunda insan çeşitliğine önem vermediğini belirterek "Tornadan çıkmış çocuklar ve gençler yetiştirmeye çalışıyorlar" şeklindeki konuşmasıyla yaşananlara tepki gösteren Babacan, "Hep söylüyorum, bakın her konuda olduğu gibi eğitimdeki temel problem de zihniyet. Eğitim sistemimizdeki tüm aksaklıklar kısa vadeli bakıştan kaynaklanıyor. Eğitim sürekli olarak bir ideolojik çatışma alanı haline getiriliyor maalesef. Yönetime gelenler kendi fikrine benzeyen adeta, tornadan çıkmış çocuklar ve gençler yetiştirmeye çalışıyorlar. Oysa eğitim çocukları devletin ideolojik görüşüne göre, tornadan geçirmeye çalıştığı bir araç değildir. Öyle bir alan değildir. Eğitim toplum mühendisliği yapmanın bir aracı hiç değildir" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı