Son Dakika

Babacan: Seçimler 2. tura kalırsa “iktidar mızıkçılık yapabilir”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı masada bulunan partilerin, geçiş sürecinin yol haritası ve temel politika alanlarında ortak politika oluşturulması konularında uzlaştığını ifade etti.

SİYASET 05.10.2022, 06:45
1
Babacan: Seçimler 2. tura kalırsa “iktidar mızıkçılık yapabilir”
Önceki akşam gazeteciler ile bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı masada bulunan partilerin, geçiş sürecinin yol haritası ve temel politika alanlarında ortak politika oluşturulması konularında uzlaştığını ifade etti. İlk turda seçimi kazanmanın önemli olduğuna dikkat çeken Babacan, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda iktidarın “mızıkçılık yapabileceğine” dikkat çekti.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki akşam bir grup gazeteci ile bir araya gelerek sorularına yanıtlar verdi. Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda, masadaki liderlerin daha sık görüşme, daha sık istişare, yanlış anlamalara sebep olan gelişmelerde hızlı çözüm ve tartışmalı konularda ortak yanıt verme kararı aldığını belirtti. Babacan, 6’lı masadaki liderlerin birlikte çalışma iradesinin de ciddi seviyede olduğunu ifade etti.
Adaylık ve masa dağılır tartışmaları ile ilgili sorulan soruya cevap veren Babacan, 6’lı masa toplantısında liderlerin sık sık görüşmeleri konusunda alınan bir karar olduğuna dikkat çekerek, “Şöyle kısa bir değerlendirme oldu. Dikkat edelim bir sıkıntı olduğunda birbirimizi arayalım, yanlış anlamaya yol açacak açıklama olduğunda telefonla konuşalım. Daha sık görüşme, daha sık istişare, yanlış anlamalara sebep olan gelişmelerde hızlı çözüm. Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi tartışmalı alanlarda sorular gelirse de aynı yanıtları verelim denildi. Daha sık bir araya gelir miyiz diye değerlendirildi. Genel başkanların takvimine bakıp şimdiye kadar daha sık bir araya gelme konusunda da karar alındı. Bunun adı konmuş bir takvimi yok” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili hiçbir şey konuşulmadığını ifade eden Babacan, seçimlerde farklı kazanılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Eğer iyi hazırlanmazsak vatandaşlarımızı ikna etmezsek, insanlar böyle bilmediği karmaşık bir şeydense, bildiği kötüyü tercih eder. Tabloyu netleştirmemiz lazım. İktidarının kaybolduğunu gören hükümetler bazen yanlış yollara da sapabiliyorlar. O ihtimalleri de dikkate almalıyız. Bunun yolu da sandıkta sapasağlam bir sonuç almaktan geçiyor. Seçimde yüzde 49,9’a yüzde 50,1 gibi bir sonuç çıkarsa, mızıkçılık yaparlar. Daha önce yaptılar, yine yaparlar” diye konuştu.
BABACAN “Ancak bir arada olunduğu zaman bu seçim kazanılacak. Yoksa iş, mevcut iktidarın tekrar seçimi alacağı bir tabloya doğru gider. Onun için bu işin şakası yok. Matematik diye bir bilim var. Seçimi kazanmak için bir arada olma mecburiyeti var. Ortak cumhurbaşkanı adayımız kazandığında daha önce attığı imzaya aykırı hareket ederse orada ciddi bir güven sorunu çıkar. Ama aklı başında kimse bunu bozmak, yaralamak istemez. Çünkü ülkenin sorunlarını çözecek ortak irade büyük bir olay olacak. Ortak kararlar alıp, yazılı metinler haline getirip, işleri garantiye alalım ki ileriye ihtilafa gebe bir alan bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı