Babacan ve Davutoğlu 17-25 tepkisi: Keşke o gün konuşsaydınız…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını konusundaki tavrı eleştiri konusu oldu.

GÜNDEM 12.09.2021, 07:55
25
Babacan ve Davutoğlu 17-25 tepkisi: Keşke o gün konuşsaydınız…
Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları hakkındaki açıklamalarını eleştirdi.
Bugünkü yazısında AKP'den ayrılarak yeni parti kurup siyasete devam eden Davutoğlu ve Babacan'ı 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları konusunda eleştiren Yarkadaş, iki genel başkan için şu ifadeleri kullandı:
"Geride bıraktığımız hafta yayımlanan bir yazımda “Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, 17-25 Aralık sürecine dair hiçbir şey konuşmuyor” demiş, her iki ismi bildiklerini anlatmaya davet etmiştim.
Bu yazının ardından önce Ali Babacan, ardından ise Ahmet Davutoğlu konuştu. Hatırlayacağınız üzere, Ali Babacan o dönem Başbakan Yardımcısı, Ahmet Davutoğlu ise Dışişleri Bakanı idi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çelik çekirdeği’nde olan bu isimler, çok geç de olsa yarım yamalak konuşmaya başladı. Babacan, yaptığı açıklamada yolsuzluk iddialarına çok değinmemeyi tercih etti. Hatta, neredeyse, operasyonu düzenleyen polis ve savcıları suçlayarak “Madem rüşvet vardı, neden 17 kez rüşvet alınmasını beklediniz?” diyerek, yapılanın aslında “siyasi bir operasyon” olduğunu vurguladı.
SORALIM…
O halde, Ali Babacan’a da aynı soruyu sormak gerekiyor:
Peki siz neden istifa etmek için yıllarca beklediniz? AKP’deki ‘’bozulma’’yı 2018’de mi fark edebildiniz? Sanırım sizin bu konuda da esaslı bir özeleştiriye ihtiyacınız var? Ayrıca madem bu operasyonun yapılmasını yanlış buluyordunuz, neden o dönem çıkıp konuşmadınız? Süreci yakından takip eden bir gazeteci olarak, sizin 17-25’te müspet ya da menfi bir açıklamanızı göremedim. Yoksa; süreci izleyip sonucuna göre bir tavır almayı mı beklediniz?
KONUŞTU AMA…
Ahmet Davutoğlu’nun durumu da aslında Ali Babacan’dan farklı değil… Davutoğlu da 17-25’le ilgili olarak hiçbir fikir beyan etmiyor, susmayı tercih ediyordu. Davutoğlu bu suskunluğunu dün sabah FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya bozdu ama keşke bozmasaydı! Dönemin kudretli ismi Davutoğlu’nun açıklamaları internet sitelerinde genişçe yer aldığı için burada ayrıntısına girmeyeceğim.
‘’TEHDİT EDİLDİM’’
Ancak bir konunun altını çizmezsem olmaz…
Davutoğlu, 17-25 sürecinde dönemin bakanlarından Zafer Çağlayan’ın kendisine, “Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer” dediğini belirtiyor ve bunun bir ‘’tehdit’’ olduğunu söylüyor.
Peki sizce Davutoğlu bu tehdit karşısında ne yapıyor?
Tabi iki hiçbir şey…
Davutoğlu, susuyor ve tehdidi sineye çekiyor…
Ustalar, ‘’Siyaset bir zamanlama sanatıdır’’ derler. Davutoğlu ve Babacan, o dönem sustukları için bu dönem yaptıkları konuşmalar hiçbir anlam ifade etmiyor; daha doğrusu inandırıcı olmuyor ve etki yaratmıyor.
Eğer o dönem koltuklarını kaybetmeyi göze alıp hırsızlık ve yolsuzlukları sineye çekmek yerine topluma anlatsalardı, bugün her ikisi de farklı noktalarda olurlardı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı